195 batterij

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

Verken de diversiteit van de 195 batterij in deze categorie. Deze specifieke knoopcel, bekend als de 195 batterij, geniet van brede populariteit. Met compacte afmetingen van 9,5 x 2,7 mm, is dit batterijtje bij uitstek geschikt voor talloze toepassingen. De geleverde spanning bedraagt 1,5V, kenmerkend voor deze alkaline batterij. Naast dit type zijn er diverse andere soorten van de alkaline knoopcellen beschikbaar. Duik hieronder in een schat aan informatie over de 195 batterij, inclusief gebruiksmogelijkheden, alternatieve benamingen en het zilveroxide vervangingsalternatief.

Alternatieve codenummers voor de 195 batterij

Verwarrend genoeg kunnen er afwijkende codes zijn naast de vertrouwde 195 aanduiding voor de alkaline batterij. Diverse leveranciers hanteren eigen codes. Zo kunt u ook codenummers als AG7, LR57, LR926 of LR927 tegenkomen voor de 195 batterij. Het betreft echter telkens dezelfde batterijvariant. Deze batterij wordt doorgaans ingezet bij lage stroombehoeften, omdat alkaline knoopcellen van dit formaat niet veel lading kunnen opslaan. Hierdoor zijn ze niet geschikt voor toepassingen met aanzienlijk vermogensverbruik. Onze verkochte alkaline knoopcellen zijn altijd uitstekende alternatieven voor elk ander merk. Vaak worden deze knoopcellen in webwinkels onder een specifieke code verkocht, wat het lastig maakt om bij ontvangst de juiste keuze te maken, vooral als u meerdere types hebt aangeschaft. Op de bijgevoegde pakbon van ons kunt u direct de overeenkomstige codes zien, wat verduidelijking biedt over welke batterij geschikt is voor welke toepassing.

Vermijd gebruik van een 195 batterij in horloges

Het valt op dat alkaline batterijen nog steeds onterecht worden ingezet in horloges. We raden ten zeerste af dit te doen. Kies altijd voor zilveroxide horloge batterijen, aangezien alkaline batterijen een verhoogd risico op lekken met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. De batterijen met LR- en AG-labels zijn dus niet geschikt voor horlogegebruik. Indien u op zoek bent naar een vervanger voor de 195 batterij in uw horloge, opteer dan voor de SR927 batterij. Het is mogelijk om elke alkaline knoopcel te vervangen door een equivalente zilveroxide variant, wat vooral bij horlogegebruik wordt aangeraden. Het gebruik van alkaline batterijen vereist frequenter vervangen, wat uiteindelijk hogere kosten met zich meebrengt dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide. 195 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.