SR1121W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR1121W horlogebatterij betreft een zilveroxide-knoopcel met een nominale spanning van 1,55V. Deze batterij wordt breed ingezet in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk merk hanteert een unieke code voor de SR1121W, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Indien uw huidige batterij de code 381, V381 of SR1121W vertoont, kunt u zonder merkrestricties vervangen. Zowel Renata, Murata, Energizer, Maxell als Rayovac zijn geschikte alternatieven. In situaties zonder specifieke W of SW varianten, wordt vaak de SW-code vermeld op de batterij of verpakking, deze kunt u dan eveneens gebruiken. Onze Varta horlogebatterijen bieden uitstekende vervangingsmogelijkheden voor elk ander merk. Vaak worden deze batterijen enkel onder een specifieke code verkocht, wat verwarring kan zaaien bij ontvangst. Op onze bijgeleverde pakbon kunt u echter direct overeenkomstige codes vinden, waardoor duidelijkheid ontstaat omtrent de juiste batterij voor uw horloge.

Kan men alkaline batterijen gebruiken in horloges?

Er wordt nog frequent gekozen voor alkaline batterijen in horloges, maar dit is af te raden. Het is sterk aanbevolen om altijd te opteren voor zilveroxide. Alkaline batterijen brengen een aanzienlijk risico op lekkage met zich mee en hebben bovendien een kortere levensduur. Batterijen met de aanduidingen LR en AG moeten vermeden worden. Tip: De code is vaak erg klein; maak een foto met uw smartphone en vergroot deze om het juiste nummer te identificeren.

Vervangen wij ook de SR1121W batterij van uw horloge?

We krijgen geregeld de vraag of we de SR1121W horlogebatterij kunnen vervangen. Spijtig genoeg is dit niet het geval. De variëteit aan horloges brengt diverse methodes met zich mee om ze te openen, en hiervoor ontbreekt het ons aan gespecialiseerd gereedschap. Veel horloges zijn eveneens waterbestendig, wat de plaatsing van nieuwe afdichtingen vereist. Wanneer u overweegt om uw SR1121W batterij te laten vervangen, raden we u aan een juwelier te raadplegen, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van deze knoopcellen.

Hoe lang gaat de SR1121W batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een trage ontlaadcurve, wat betekent dat de SR1121W batterij slechts beperkt spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het horlogemodel en de functies ervan. Bij frequent gebruik van bepaalde functies, zoals verlichting, zal de batterij sneller ontladen. Indien er geen functies in gebruik zijn, blijft de lading langer behouden. In horloges met meerdere batterijen kan het uurwerk blijven functioneren terwijl specifieke functies uitvallen. Indien u het horloge niet gebruikt, is het aanbevolen het stil te zetten indien mogelijk.

SR1121W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.