SR1136SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR1136SW cel betreft een zilveroxide horlogebatterij met een nominale spanning van 1,55V. Deze batterij wordt toegepast in talrijke modellen van diverse horlogemerken. Elk merk hanteert een eigen codering voor de SR1136SW, vandaar dat meerdere codes vermeld worden. Als bijvoorbeeld de codes 344, V344 of SR1136SW op uw huidige batterij vermeld staan, kunt u deze batterij gebruiken als vervanging, zelfs als u momenteel een ander merk gebruikt zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. U bent niet beperkt tot een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen zijn in alle gevallen uitstekende alternatieven voor andere merken. Veel online winkels verkopen deze batterijen onder één specifieke code, wat kan leiden tot verwarring bij ontvangst. Op onze meegeleverde pakbon kunt u direct zien welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, zodat u altijd precies weet welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Kan men alkaline batterijen gebruiken in horloges?

Het komt nog vaak voor dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. Dit is echter af te raden. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, omdat alkaline batterijen een groot risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien minder lang meegaan. Batterijen met de aanduidingen LR en AG dienen niet gebruikt te worden in horloges. Een tip: de code is vaak erg klein, maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer goed te kunnen lezen.

Worden SR1136SW batterijen ook door ons vervangen?

We krijgen vaak de vraag of we de SR1136SW horlogebatterij ook voor u kunnen plaatsen. Het spijt ons, maar dit is niet mogelijk. Er bestaan vele soorten horloges en daarbij zijn diverse methoden nodig om het horloge te openen. Wij beschikken niet over het gespecialiseerde gereedschap hiervoor. Bovendien zijn veel horloges waterdicht en vereisen ze een nieuwe afdichting. Als u uw SR1136SW batterij wilt laten vervangen, raden we u aan naar een juwelier te gaan, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van dit type knoopcelbatterij.

Wat is de levensduur van de SR1136SW batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer stabiele ontladingscurve, waardoor de SR1136SW batterij slechts minimaal vermogen verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal functies dat het heeft. Bijvoorbeeld, als een functie zoals verlichting vaak wordt gebruikt, zal de batterij sneller leeg raken. Als er geen extra functies zijn, behoudt de batterij langdurig zijn lading. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, waardoor het uurwerk wellicht blijft functioneren terwijl speciale functies uitgeschakeld zijn. Als u een horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten als dit mogelijk is.

SR1136SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.