SR521SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR521SW batterij is een zogenaamde horloge batterij op basis van zilveroxide en een spanning van 1,55V en wordt in zeer veel modellen van verschillende merken horloges gebruikt. Ieder merk dat horloge batterijen produceert gebruikt zijn eigen code voor de SR521SW batterij, vandaar dat hier meerdere codes genoemd staan als equivalent. Staat er op uw oude batterijtje dus de code 379, V379, SR63 of SR521SW, dan kunt u deze horloge batterij kopen als vervanger, ook als u nu een ander merk gebruikt zoals bijvoorbeeld Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, u bent echt niet aan een bepaald merk gebonden. De Varta horlogebatterijen die wij verkopen zijn in alle gevallen een prima vervanger voor ieder ander merk. Veel webshops verkopen het horlogebatterijtje slechts onder een bepaalde code en wanneer u ze thuis krijgt weet u aan de hand van de code niet welke u nu nodig heeft in uw horloge als u meerdere soorten heeft gekocht. Op de door ons bijgeleverde pakbon kunt u wel direct zien welke codes hetzelfde zijn als de code die u besteld heeft zodat het altijd duidelijk is welke batterij u voor welk horloge besteld heeft.

Kun je alkaline batterijen gebruiken in een horloge?

We zien nog steeds heel vaak dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Doe dit niet, kies altijd voor zilveroxide, alkaline geeft een grote kans op lekken en deze gaan bovendien minder lang mee. De batterijen met de letters LR en AG dus niet gebruiken. Tip: De code staat er vaak zeer klein op, maak een foto met uw telefoon, die kunt u uitvergroten, zodoende heeft u altijd het juiste nummer.

Vervangen wij ook de SR521SW batterij van uw horloge?

Er wordt ons vaak gevraagd of wij de SR521SW horloge batterij ook voor u plaatsten. Het antwoord is helaas nee. Er zijn veel verschillende soorten horloges en daarmee ook verschillende manieren waarop een horloge geopend moet worden en dat gespecialiseerde gereedschap hebben wij niet. Ook zijn vele horloges waterdicht en dient er een nieuwe pakking geplaatst te worden. Wilt u uw SR521SW batterij laten vervangen, gaat u dan naar een juwelier, zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van deze knoopcel.

Hoe lang gaat de SR521SW batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer stabiele ontladingscurve, waardoor de SR521W batterij slechts minimale spanning verliest wanneer deze in een horloge wordt gebruikt. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal gebruikte functies. Bij veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie zal de batterij sneller ontladen. Indien er geen functies actief zijn, behoudt de batterij langer zijn lading. Sommige horloges maken gebruik van meerdere batterijen, wat kan resulteren in een voortlopende werking van het uurwerk, maar specifieke functies kunnen uitvallen. Als u uw horloge niet draagt, is het aan te raden om het stil te zetten als dat mogelijk is. Maak uw bestelling compleet met een MN11 batterij, MN27 batterijCR1/3N batterij of een LR1 batterij.

SR521SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw horloge batterijen.