SR1136W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR1136W batterij staat bekend als een zilveroxide horlogebatterij met een nominale spanning van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid toegepast in diverse horlogemodellen van diverse merken. Verschillende merken hanteren elk hun eigen codering voor de SR1136W batterij, wat resulteert in diverse aanduidingen. Dus, indien uw huidige batterij de aanduiding 350, V350, of SR1136W heeft, dan is deze batterij geschikt als vervanging. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, dienen als uitstekende vervangers voor alle merken. Het fenomeen waarbij webshops het horlogebatterijtje verkopen onder een bepaalde code, kan soms voor verwarring zorgen. Bij ontvangst kunt u echter de bijgeleverde pakbon raadplegen om direct de overeenkomende codes te identificeren, zodat duidelijk wordt welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Het valt op dat nog altijd veel mensen geneigd zijn om alkaline batterijen te plaatsen in horloges. Dit is echter geen aanbevolen praktijk. Het is raadzaam om te kiezen voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een verhoogd risico op lekkage met zich meebrengen en tevens een kortere levensduur hebben. Batterijen met de aanduidingen LR en AG dienen te worden vermeden. Handige tip: Omdat de codering vaak erg klein is, kunt u een foto maken met uw smartphone en deze vergroten om het juiste nummer altijd bij de hand te hebben.

Kunnen wij de SR1136W batterij van uw horloge voor u vervangen?

We krijgen regelmatig de vraag of wij de SR1136W horloge batterij ook voor u kunnen installeren. Spijtig genoeg is het antwoord hierop nee. Aangezien er een scala aan horloges bestaat, zijn er eveneens uiteenlopende methoden om een horloge te openen. Hiertoe ontbreekt het ons aan gespecialiseerd gereedschap. Daarnaast zijn vele horloges waterbestendig en vergt de vervanging vaak het inzetten van nieuwe afdichtingen. Mocht u interesse hebben om uw SR1136W batterij te laten vervangen, dan raden wij aan om naar een juwelier te gaan. Zij beschikken over de expertise om deze knoopcel te vervangen.

Wat is de levensduur van de SR1136W batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen staan bekend om hun lage ontlaadcurve, waardoor de SR1136W batterij slechts minimaal spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij varieert afhankelijk van het type horloge en het aantal functies dat wordt gebruikt. Indien bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie frequent wordt ingeschakeld, zal de batterij sneller ontladen. Horloges zonder extra functies behouden hun lading langer. In enkele horloges worden meerdere batterijen toegepast. Hierdoor kan het uurwerk blijven lopen terwijl specifieke functies mogelijk uitgeschakeld zijn. Wanneer u een horloge niet draagt, is het raadzaam om deze stop te zetten indien mogelijk.

SR1136W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.