Speedboor

51 ProductenPagina 1 van 3
Speedboor 6 mm
Speedboor 6 mm
€5,95
Speedboor 6 mm lengte 400mm
Speedboor 6 mm lengte 400mm
€11,95
Speedboor 8 mm
Speedboor 8 mm
€5,95
Speedboor 8 mm lengte 400mm
Speedboor 8 mm lengte 400mm
€11,95
Speedboor 10 mm
Speedboor 10 mm
€5,95
Speedboor 12 mm
Speedboor 12 mm
€5,95
Speedboor 13 mm
Speedboor 13 mm
€6,39
Speedboor 14 mm
Speedboor 14 mm
€6,59
Speedboor 15 mm
Speedboor 15 mm
€6,79
Speedboor 16 mm
Speedboor 16 mm
€6,79
Speedboor 17 mm
Speedboor 17 mm
€6,95
Speedboor 18 mm
Speedboor 18 mm
€6,95
Speedboor 19 mm
Speedboor 19 mm
€7,29

Voor een speedboor geldt dat deze in de praktijk ook wel een vlinderboor wordt genoemd. Het betreft hier een soort van houtboor welke gebruikt kan worden om te boren in verschillende, zachte houtsoorten. Voor speedboren geldt dat deze hoofdzakelijk worden gebruikt om snel gaten te boren, vaak voor doorvoergaten voor leidingen of kabels. Bovendien is het tevens mogelijk om gebruik te maken van dit type boor voor het boren van gaten in bijvoorbeeld spaanplaten en houtachtige materialen. Voor de speedboor geldt in de praktijk dat deze zeer eenvoudig te herkennen is aan haar vorm. Het is namelijk een vrij dunne boor welke beschikt over een beitelvormige kop.

Hoe wordt een speedboor precies gebruikt?

Wanneer u gebruik wenst te gaan maken van een speedboor is het in eerste instantie van cruciaal belang dat de boor recht op het werkstuk wordt geplaatst. Dit gebeurt voor alle duidelijkheid met de spitse punt voor op de boor. Voor dit punt geldt dat deze in de praktijk uiteraard ook bekend staat als het zogenaamde centreerpunt. Vervolgens zal u er tevens rekening mee moeten houden dat er geboord dient te worden met een hoog toerental.

Wanneer u werkt met een speedboor zal u tot de conclusie komen dat het werk niet altijd netjes zal gebeuren. Dit gezegd hebbende kunnen we u op dit vlak wel een interessante tip geven. Het boren zelf gebeurt in dit voorbeeld terug op precies dezelfde manier, alleen stopt u met boren op het ogenblik dat het centreerpunt aan het einde van het hout eruit komt. Draai vervolgens het werkstuk in kwestie om en boor vanuit de andere kant terug helemaal door het hout heen. Het toepassen van deze werkwijze zal ervoor zorgen dat het gat er altijd mooier uit zal komen te zien.

Over welke lengte moet deze boor beschikken?

Bij het aankopen van een zogenaamde speedboor spreekt het voor zich dat u altijd rekening zal willen (en moeten) houden met de lengte waar deze over dient te beschikken. Voor het merendeel van de toepassingen is het mogelijk om gewoon een standaard lengte van speedboor aan te schaffen. Merkt u dat de lengte van uw huidige speedboor niet toereikend is? Dan is het mogelijk om één van onze langere exemplaren te gebruiken.

Moet u een klus gaan uitvoeren waarbij er toch sprake is van een diep gat dat moet worden geboord? In dit geval kunt u beter gebruikmaken van een slangenboor. Deze boren zijn ideaal om diepe gaten te boren in zachte houtsoorten en kunnen uiteraard aangeschaft worden in verschillende lengtematen.

Naast bovenstaande is het hier bij Batterijenstunter.be tevens een mogelijkheid om over te gaan tot het aankopen van speedboor verlengstukken die zich kenmerken door een uitstekende kwaliteit. Voor deze verlengstukken geldt dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtematen, namelijk 150 en 300 mm. Door gebruik te maken van een dergelijk verlengstuk heeft u de mogelijkheid om zelf uw korte boor te verlengen tot een uitstekende, lange boor. Dit is natuurlijk ontzettend interessant voor mensen die reeds eigenaar zijn van een korte speedboor.

Speedboren combineren met verlengstukken

Binnen ons assortiment kunt u terecht voor speedboren in verschillende lengtes, namelijk van 6 mm tot meer dan 40 mm. Toch kan het zo zijn dat lengte van deze boren niet toereikend is voor het gat dat u wenst te boren. In dit geval is het dan ook mogelijk om gebruik te maken van één van onze verlengstukken. Hiermee kunt u uw huidige speedboor tot wel 300 mm verlengen, waardoor wij u kunnen verzekeren van het feit dat u hiermee het gewenste gat kunt boren.

De verlengstukken beschikken over een zogenoemd quicklock systeem. De aanwezigheid van dit systeem zorgt ervoor dat er een snelle aanspanning in uw boormachine kan worden gerealiseerd. Daarnaast is het zo dat het zeskant spansysteem ervoor zorgt dat de boor niet kan gaan slippen in de boormachine.

Wat moet u weten over de levensduur van dit type boor?

Het spreekt voor zich dat u zich als potentiële koper van een speedboor vragen stelt over de levensduur waar deze over beschikt. In eerste instantie bent u hier bij Batterijenstunter.be altijd verzekerd van een prima kwaliteit. Dit gezegd hebbende is het uitermate belangrijk dat u goed met de boor omgaat. Bij heel wat verschillende boren is het zo dat er rekening dient te worden gehouden met boren op een laag toerental. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van speedboren is dat echter niet het geval. Dan dient u immers te werken op een hoog toerental. Vergeet verder ook zeker niet om de speedboor haaks op het werkstuk te plaatsen en te houden.

Wanneer u gebruik gaat maken van speedboren spreekt het voor zich dat deze bij harder hout veel sneller sporen van slijtage gaan vertonen. Het is dan ook uiteraard vooral vanwege deze reden dat er niet vaak gebruik van wordt gemaakt in hardhout. Heeft u geen nood aan één van onze speedboren, maar wilt u wel graag een ander type houtboor bestellen? Ook in dat geval is het zeker een aanrader om u even te gaan verdiepen in het aanbod dat voor handen is hier bij Batterijenstunter.be.

Waarom uw speedboor bestellen hier bij Batterijenstunter.be?

Waarom u er in de praktijk nu precies voor zou moeten kiezen om gebruik te gaan maken van een speedboor mag ondertussen wel duidelijk zijn. Wanneer u over wenst te gaan tot het aankopen van één van speedboren die op de markt verkrijgbaar zijn bent u daarvoor hier bij ons ook zeker aan het juiste adres. Het spreekt echter voor zich dat er in ons aanbod meerdere zaken zijn terug te vinden dan enkel en alleen maar een zogenaamde speedboor. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan:

  • Slangenboren;
  • Een forstnerboor.

Bovendien is het zo dat steeds meer mensen er voor het uitvoeren van hun verschillende klussen voor kiezen om tevens over te gaan tot het aanschaffen van een speciale borenset. Op deze manier beschikt men in één klap over alle verschillende boren die vereist kunnen zijn voor het uitvoeren van één of meerdere karweien. Hoe dan ook, wanneer u over wenst te gaan tot het aankopen van één van de speedboren die op de markt verkrijgbaar zijn en/of andere artikelen of gereedschappen is het altijd zeker de moeite waard om deze te bestellen hier bij Batterijenstunter.be.

Altijd een actuele voorraadstatus

U heeft het naar alle waarschijnlijkheid al wel eens meegemaakt bij een andere webwinkel. Wanneer u een bepaald artikel of gereedschap bestelt blijkt deze plots niet langer in voorraad te zijn. Dat kan uiteraard zeer vervelend zijn. Dit niet in het minst wanneer u snel nood heeft aan bijvoorbeeld de boor in kwestie. Hier bij Batterijenstunter.be geven we altijd klaar en duidelijk de actuele voorraadstatus van al onze artikelen en gereedschappen aan. Op deze manier kunt u er dan ook altijd van op aan dat bijvoorbeeld de door u aangeschafte speedboor snel bij u thuis kan worden afgeleverd.