SR726SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR726SW batterij, vervaardigd met zilveroxide en een spanning van 1,55V, dient als vooraanstaande horlogebatterij die veelvuldig wordt toegepast in diverse horlogemodellen van uiteenlopende merken. Elk merk dat horlogebatterijen produceert, hanteert zijn eigen codering voor de SR726SW batterij. Hierdoor worden meerdere equivalente codes genoemd. Indien uw huidige batterij de code 397, V397 of SR726SW vermeldt, kunt u zonder zorgen deze horlogebatterij als vervanging aanschaffen. Dit geldt eveneens als u momenteel een ander merk gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. De Varta horlogebatterijen die wij verkopen, dienen in alle gevallen uitstekend als alternatief voor andere merken. Het is een veelvoorkomend scenario dat verschillende online winkels horlogebatterijen onder een enkele code verkopen. Echter, bij ontvangst is het vaak onduidelijk welke batterij benodigd is voor uw specifieke horloge, vooral als u meerdere varianten hebt aangeschaft. Onze bijgevoegde pakbon vermeldt de overeenkomstige codes, zodat u altijd precies weet welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Kan ik alkaline batterijen in mijn horloge gebruiken?

Helaas zien we nog steeds dat veel mensen ervoor kiezen om alkaline batterijen in hun horloges te plaatsen. We raden dit echter ten zeerste af. Kies altijd voor zilveroxide batterijen. Alkaline batterijen hebben een aanzienlijk risico op lekkage en gaan bovendien minder lang mee. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Een tip: De codering is vaak erg klein, maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer te achterhalen.

Kunnen wij ook de SR726SW batterij in uw horloge vervangen?

Vaak wordt ons gevraagd of we ook de SR726SW horlogebatterij kunnen vervangen. Het spijt ons, maar dit is niet mogelijk. Er bestaan talloze typen horloges, elk met hun eigen manier van openen. Bovendien beschikken we niet over het gespecialiseerde gereedschap dat hiervoor nodig is. Veel horloges zijn tevens waterdicht en vereisen een nieuwe afdichting. Als u de SR726SW batterij wilt laten vervangen, raden we aan om naar een juwelier te gaan, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van dit type knoopcelbatterij.

Wat is de levensduur van de SR726SW batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer geleidelijke ontladingscurve, waardoor de SR726SW batterij slechts minimaal spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het specifieke horlogetype en het aantal functies. Bijvoorbeeld, als een lichtfunctie frequent wordt gebruikt, zal de batterij sneller leeglopen. Indien er geen functies actief zijn, zal de lading langer behouden blijven. In sommige horloges worden meerdere batterijen geplaatst, waardoor het mogelijk is dat de tijd nog loopt, maar speciale functies niet meer functioneren. Als u een horloge niet draagt, overweeg dan om het stil te zetten als deze optie beschikbaar is.

SR726SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.