SR58

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR58 horloge batterij vertegenwoordigt een hoogwaardige zilveroxide batterij met een nominale spanning van 1,55V, specifiek ontworpen voor gebruik in een breed scala aan horlogemodellen van diverse fabrikanten. Verschillende horlogefabrikanten hanteren unieke coderingen voor de SR58 batterij, waardoor er meerdere equivalente codes bestaan. Bijvoorbeeld, indien uw oude batterij de code 362, V362, SR58 of SR721SW draagt, kunt u deze als vervanging aanschaffen. Dit geldt ook wanneer u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. De codes SR58W en SR58SW kunnen eveneens worden aangewend als vervangende opties. Onze selectie Varta horlogebatterijen biedt uitstekende alternatieven voor alle merken. Het is opmerkelijk dat vele online winkels deze batterijen onder één bepaalde code aanbieden, wat kan leiden tot verwarring bij ontvangst. Dankzij de meegeleverde pakbon kunt u echter snel en eenvoudig de overeenkomende codes herkennen, waardoor u altijd de juiste batterij voor uw specifieke horloge kunt vinden.

Kan ik alkaline batterijen gebruiken in mijn horloge?

Het komt nog regelmatig voor dat mensen trachten alkaline batterijen te gebruiken in hun horloges. Wij adviseren dit ten zeerste af, omdat zilveroxide batterijen de optimale keuze zijn. Alkaline batterijen kunnen lekken veroorzaken en hebben bovendien een kortere levensduur. Batterijen met de aanduiding LR en AG dienen te worden vermeden. Tip: De code is doorgaans miniscuul gedrukt, maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer altijd bij de hand te hebben.

Vervangen wij ook de SR58 batterij van uw horloge?

Veelvuldig wordt ons de vraag gesteld of wij de SR58 horloge batterij kunnen vervangen. Spijtig genoeg moeten wij hierop ontkennend antwoorden. De diversiteit aan horlogemodellen resulteert in verschillende methoden om een horloge te openen, waarvoor specialistisch gereedschap noodzakelijk is. Daarbij vereisen veel horloges waterdichtheid en dienen nieuwe afdichtingen te worden geïnstalleerd. Indien u de SR58 batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan een bezoek te brengen aan een juwelier, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van deze specifieke knoopcel.

Hoe lang gaat de SR58 batterij mee?

Zilveroxide horloge batterijen tonen een langzame ontladingscurve, waardoor de SR58 batterij slechts geringe spanningsvermindering ervaart tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij is echter afhankelijk van het type horloge en het aantal geïntegreerde functies. Als bijvoorbeeld een verlichtingsfunctie frequent wordt gebruikt, zal de batterij sneller ontladen raken. Bij afwezigheid van actieve functies zal de lading langer behouden blijven. Sommige horloges vereisen meerdere batterijen, wat resulteert in het mogelijk voortzetten van de tijdsaanduiding terwijl specifieke functies niet langer functioneren. Indien u uw horloge niet draagt, kunt u overwegen het stil te zetten indien dit een beschikbare optie is. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, CR123a batterijCR1/3N batterij of een batterijlader.