Glasboor

Filters
9 ProductenPagina 1 van 1
Glasboor 3 mm
Glasboor 3 mm
€7,89
Glasboor 4 mm
Glasboor 4 mm
€8,19
Glasboor 5 mm
Glasboor 5 mm
€8,39
Glasboor 6 mm
Glasboor 6 mm
€8,59
Glasboor 7 mm
Glasboor 7 mm
€8,89
Glasboor 8 mm
Glasboor 8 mm
€9,29
Glasboor 9 mm
Glasboor 9 mm
€10,49
Glasboor 10 mm
Glasboor 10 mm
€10,95
Glasboor 12 mm
Glasboor 12 mm
€12,95

Wanneer u wilt boren in glas heeft u een speciale boor nodig, namelijk de glasboor. Glas is zeer breekbaar en moeilijk te bewerken, vandaar dat er speciale boren en technieken zijn om goed in glas te kunnen boren. We onderscheiden droog en nat boren met een glasboor, waarbij de techniek met natboren vaak gedaan wordt met een diamant glasboor en de techniek met droogboren met een glasboor met carbide kop, ook al dient ook deze gekoeld te worden met water.

Hoe gaat het boren met de glasboor in zijn werk?

Glasverwerkingsbedrijven beschikken veelal over zeer professionele machines om gaten te boren in glas, waarbij er veelal vanuit twee kanten geboord wordt met met watergekoelde diamantboren. Echter voor wie niet de beschikking heeft over een dergelijke machine, kan gebruik maken van een glasboor die wij aanbieden. Ook daarmee is het zeer goed mogelijk om in glas te boren, mits u deze goed gebruikt. De glasboren kunnen gebruikt worden in een boormachine met normale spankop of accu boormachine. Let er wel op dat er geen klopfunctie gebruikt wordt. Bij het boren met een glasboor wordt er met een laag toerental geboord en wordt er geen druk gezet op boor en werkstuk. Ook is de glasboor op dezelfde manier te gebruiken om te boren in tegels. De glasboor is geschikt voor het boren in glas en tegels tot een krasvastheid van 8.

Een glasboor koelen verdient aanbeveling

Het is zeer zeker aan te raden om de glasboor te koelen met water. Op deze manier gaat de boor lang mee en bereikt u het beste resultaat. Indien mogelijk, gebruik een afvalstukje om eerst te proefboren. Wanneer u op zoek bent naar een ander soort boor kunt u ook kijken bij alle boren en aanverwante artikelen die wij aanbieden.