SR521W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR521W zilveroxide horloge batterij, met een nominale spanning van 1,55V, vindt zijn toepassing in diverse horlogemodellen van uiteenlopende fabrikanten. Elke horlogebatterijfabrikant hanteert een eigen codering voor de SR521W batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Dus, als uw oude batterij de code 379, V379, SR63 of SR521W draagt, kunt u gerust deze batterij aanschaffen als vervanging. Dit geldt zelfs wanneer u momenteel een ander merk, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, gebruikt. Er bestaan gevallen waarbij er geen specifieke W of SW varianten zijn; in deze situaties kan de code SW vermeld staan op de batterij of de verpakking, wat eveneens bruikbaar is. De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, zijn uitstekende alternatieven voor elk ander merk. Vaak worden horlogebatterijen in webwinkels onder een specifieke code verkocht, wat bij ontvangst verwarring kan veroorzaken als u meerdere soorten heeft gekocht. Onze meegeleverde pakbon biedt echter direct inzicht in welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor duidelijk wordt welke batterij geschikt is voor welk horloge.

Alkaline batterijen toepassen in een horloge?

Het komt nog vaak voor dat mensen kiezen voor alkaline batterijen in horloges. We raden dit echter af; kies altijd voor zilveroxide. Alkaline batterijen vergroten het risico op lekkage en hebben bovendien een kortere levensduur. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Tip: De code staat meestal klein afgedrukt; maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer te hebben.

Kunnen wij ook de SR521W horlogebatterij vervangen?

We krijgen vaak de vraag of we de SR521W horlogebatterij ook kunnen plaatsen. Helaas is het antwoord nee. Er bestaan talloze soorten horloges en bijbehorende methoden om ze te openen, en wij beschikken niet over gespecialiseerd gereedschap. Bovendien zijn veel horloges waterdicht en vereisen ze het plaatsen van nieuwe afdichtingen. Als u uw SR521W batterij wilt laten vervangen, raden we aan om naar een juwelier te gaan, aangezien zij deskundig zijn in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Hoe lang gaat de SR521W batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer stabiele ontladingscurve, waardoor de SR521W batterij slechts minimale spanning verliest wanneer deze in een horloge wordt gebruikt. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal gebruikte functies. Bij veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie zal de batterij sneller ontladen. Indien er geen functies actief zijn, behoudt de batterij langer zijn lading. Sommige horloges maken gebruik van meerdere batterijen, wat kan resulteren in een voortlopende werking van het uurwerk, maar specifieke functies kunnen uitvallen. Als u uw horloge niet draagt, is het aan te raden om het stil te zetten als dat mogelijk is. Maak uw bestelling compleet met een MN11 batterij, MN27 batterijCR1/3N batterij of een LR1 batterij.

SR521W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.