SR62

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR62 batterij, een vooraanstaande zilveroxide horlogebatterij met een stabiele spanning van 1,55V, is een integraal onderdeel van talrijke horlogemodellen van diverse vooraanstaande merken. Elk horlogemerk hanteert zijn eigen unieke codering voor de SR62 batterij, waardoor meerdere equivalenten van codes bestaan. Herkent u op uw huidige batterij de aanduidingen 317, V317, SR62 of SR516SW? Dan biedt de SR62 horlogebatterij een uitstekende vervangingsmogelijkheid. Dit geldt eveneens wanneer u momenteel een ander merk batterij gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. Uw keuze wordt niet beperkt door een specifiek merk. Indien uw batterij de codering SR62W of SR62SW bevat, kunt u deze eveneens als vervanging inzetten. De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, fungeren als voortreffelijke alternatieven voor elk ander merk. In tegenstelling tot vele webwinkels, die horlogebatterijen onder één specifieke code verkopen, verstrekken wij een duidelijke pakbon die aangeeft welke overeenkomstige codes aanwezig zijn, waardoor u altijd nauwkeurig kunt selecteren welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Waarom geen alkaline batterijen in een horloge?

Het gebruik van alkaline batterijen in horloges komt nog steeds voor, maar wij raden dit ten stelligste af. Kies consequent voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een verhoogd risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn dus ongeschikt. Een tip: aangezien de code vaak zeer klein is, kunt u een foto maken met uw mobiele telefoon en deze vergroten om altijd het correcte nummer te hebben.

Vervangen wij ook de SR62 batterij van uw horloge?

Ons wordt regelmatig gevraagd of wij de SR62 horlogebatterij ook voor u kunnen vervangen. Spijtig genoeg is het antwoord hierop negatief. Aangezien er een uitgebreide verscheidenheid aan horloges bestaat, variëren de methoden om een horloge te openen en ontbreekt het ons aan gespecialiseerd gereedschap hiervoor. Bovendien zijn vele horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Wanneer u de SR62 batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan een juwelier te bezoeken, aangezien zij deskundig zijn in het vervangen van deze specifieke knoopcelbatterij.

Hoe lang gaat de SR62 batterij mee?

De SR62 batterij, een zilveroxide horlogebatterij, kenmerkt zich door een bijzonder lage ontladingscurve. Hierdoor behoudt deze batterij zijn spanning zeer stabiel gedurende de gebruiksduur in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal functies dat wordt benut. Bijvoorbeeld, als een functie zoals verlichting frequent wordt geactiveerd, zal de batterij sneller ontladen raken. Indien er geen functies actief zijn, zal de lading langdurig behouden blijven. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt; in dergelijke gevallen kan het uurwerk blijven lopen terwijl speciale functies mogelijk niet meer functioneren. Indien u een horloge gedurende een periode niet gebruikt, is het raadzaam om het stil te zetten indien deze mogelijkheid bestaat. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, CR123a batterijCR1/3N batterij of een batterijlader.

SR62 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.