SR416SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR416SW batterij vertegenwoordigt een zilveroxide-gebaseerde horlogebatterij met een vermogen van 1,55V. Deze batterij wordt op grote schaal toegepast in uiteenlopende horlogemodellen van diverse fabrikanten. Elk horlogemerk hanteert zijn eigen codering voor de SR416SW batterij, wat resulteert in verschillende equivalente codes. Als uw oude batterij bijvoorbeeld gecodeerd is als 337, V337 of SR416SW, kunt u zonder aarzeling deze batterij aanschaffen als vervangend exemplaar. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk batterij gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. Merkgebondenheid is niet van toepassing. Onze Varta horlogebatterijen vormen in alle situaties uitstekende alternatieven voor elk ander merk. Verscheidene online winkels verkopen het horlogebatterijtje vaak slechts onder één specifieke code, waardoor u bij ontvangst niet direct kunt vaststellen welke batterij u nodig heeft voor uw horloge, vooral als u meerdere typen heeft aangeschaft. Onze bijgevoegde pakbon vermeldt echter duidelijk welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, zodat u altijd precies weet welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in horloges?

Het valt op dat mensen nog steeds regelmatig kiezen voor alkaline batterijen in hun horloges. Dit is echter geen verstandige keuze. Het is altijd raadzaam om te opteren voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Het gebruik van batterijen met de aanduidingen LR en AG dient vermeden te worden. Tip: De code is vaak erg klein weergegeven. U kunt een foto maken met uw smartphone en deze vergroten om het juiste nummer te achterhalen.

Kunnen wij tevens de SR416SW batterij in uw horloge vervangen?

Een veelgestelde vraag aan ons is of wij ook de SR416SW horlogebatterij voor u kunnen plaatsen. Spijtig genoeg is het antwoord hierop negatief. Aangezien er een breed scala aan horlogemodellen bestaat, vereist de opening van een horloge verschillende methoden en specialistisch gereedschap dat wij niet in huis hebben. Bovendien zijn vele horloges waterbestendig en is het noodzakelijk om een nieuwe pakking te installeren. Indien u de SR416SW batterij wenst te vervangen, raden wij u aan om naar een juwelier te gaan, aangezien zij de benodigde expertise hebben voor het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Wat is de levensduur van de SR416SW batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een zeer geleidelijke ontladingscurve, waardoor de SR416SW batterij slechts een minimale spanningsvermindering ondergaat wanneer deze in een horloge wordt geplaatst. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het specifieke type horloge en het aantal gebruikte functies. Als het horloge bijvoorbeeld een verlichtingsfunctie heeft die veelvuldig wordt gebruikt, zal de batterij sneller ontladen raken. Bij afwezigheid van dergelijke functies zal de lading langer behouden blijven. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, wat kan resulteren in een nog lopend uurwerk, maar met niet-functionerende speciale functies. Indien u het horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, MN27 batterijCR1/3N batterij of een LR1 batterij.

SR416SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.