186 batterij

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

In deze categorie vindt u de 186 batterij. Dit batterijtje is een zeer veel gebruikte knoopcel. Het batterijtje is vrij klein met een afmeting van 11,6 x 4,2 mm. De afgegeven spanning van deze alkaline batterij is 1,5V. Naast dit type zijn er diverse andere soorten van de alkaline knoopcellen beschikbaar. Hieronder lees je alles over de 186 batterij, over de toepassing, andere benamingen en het zilveroxide alternatief.

Andere aanduidingen voor de 186 batterij

Het kan verwarrend zijn, maar naast de aanduiding 186 kan de alkaline batterij ook onder andere codes vermeld staan. Verschillende leveranciers hanteren diverse codes voor hetzelfde batterijtje. Zo zijn bijvoorbeeld AG12, LR43 of LR1142 alternatieve codes voor de 186 batterij. Ondanks de verschillende aanduidingen betreft het telkens dezelfde knoopcel. Deze batterij wordt voornamelijk gebruikt wanneer er slechts een gering stroomverbruik is, aangezien een alkaline knoopcel met deze afmetingen beperkte energie kan opslaan. Hierdoor is dit type niet geschikt voor situaties waarin veel vermogen vereist is. Onze aangeboden alkaline knoopcellen zijn altijd uitstekende vervangers voor elk ander merk. Vaak worden knoopcellen in webshops onder bepaalde codes verkocht, wat bij ontvangst voor verwarring kan zorgen, vooral als u verschillende soorten hebt aangeschaft. Onze meegeleverde pakbon geeft echter direct inzicht in welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor altijd duidelijk is welke batterij voor welke toepassing is besteld.

Vermijd het gebruik van een 186 batterij in horloges

Het komt nog regelmatig voor dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. Dit is echter niet aan te raden. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een groot risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn dus ongeschikt voor horloges. Indien u op zoek bent naar een vervangende batterij voor de 186 variant in uw horloge, is de SR43 batterij een geschikte keuze. Het is dus mogelijk om elke alkaline knoopcel te vervangen door een zilveroxide horloge batterij, wat wij tevens aanbevelen voor gebruik in horloges. Met het gebruik van alkaline batterijen moet u de batterij eerder vervangen of laten vervangen, wat uiteindelijk meer kosten met zich meebrengt dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide. Koop uw 186 batterij bij Batterijenstunter.be voor de beste aanbiedingen.