SR726W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR726W knoopcelbatterij staat bekend als een zilveroxide-horlogebatterij met een nominale spanning van 1,55V. Deze batterij wordt veelvuldig toegepast in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk horlogemerk hanteert zijn eigen coderingssysteem voor de SR726W batterij, waardoor meerdere equivalente codes worden gebruikt. Indien uw oude batterij bijvoorbeeld de code 396, V396, SR59 of SR726W vermeldt, kunt u deze knoopcelbatterij aanschaffen als vervanging. Dit geldt ook als u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt; u bent niet beperkt tot een specifiek merk. Onze aangeboden Varta horlogebatterijen vormen altijd uitstekende alternatieven voor alle andere merken. Diverse online winkels verkopen dit type horlogebatterij vaak onder één enkele code. Bij ontvangst kunt u aan de hand van onze meegeleverde pakbon direct zien welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, zodat u altijd weet welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in horloges?

Het valt op dat veel mensen nog steeds alkaline batterijen in horloges plaatsen. Dit is echter geen aanrader. Kies altijd voor zilveroxide-batterijen; alkaline batterijen hebben een aanzienlijk risico op lekken en gaan bovendien minder lang mee. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Een handige tip: de code staat vaak erg klein vermeld. Maak een foto met uw telefoon, zodat u de code kunt vergroten en altijd het juiste nummer bij de hand heeft.

Kunnen wij ook de SR726W batterij in uw horloge vervangen?

We ontvangen regelmatig vragen over het vervangen van de SR726W horlogebatterij. Helaas moeten we hierop nee antwoorden. Aangezien er talloze horlogemodellen zijn, zijn er ook diverse methoden om horloges te openen. Voor dit specialistische werk beschikken wij niet over het benodigde gereedschap. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig, waarbij een nieuwe afdichting noodzakelijk is. Indien u uw SR726W batterij wilt laten vervangen, raden wij aan om een juwelier te raadplegen. Zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van dit type knoopcelbatterij.

Wat is de levensduur van de SR726W batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer geleidelijke ontladingscurve, waardoor de SR726W batterij slechts in geringe mate spanning verliest gedurende het gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal geactiveerde functies. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld een verlichtingsfunctie zal de batterij sneller ontladen raken. Indien er geen functies actief zijn, blijft de lading langer behouden. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, waardoor het uurwerk wellicht nog functioneert terwijl specifieke functies niet meer werken. Indien u een horloge niet draagt, zet het dan indien mogelijk stil om de batterij te sparen.

SR726W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.