SR57

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR57 knoopcelbatterij vormt een bijzonder type horlogebatterij dat op zilveroxide gebaseerd is en een vermogen van 1,55V levert. Deze batterij wordt in talrijke horlogemodellen van verschillende fabrikanten toegepast. Elk horlogemerk dat batterijen produceert voor horloges, hanteert een unieke code voor de SR57 batterij. Dit verklaart waarom er meerdere equivalente codes bestaan. Mocht uw oude batterij bijvoorbeeld gemarkeerd zijn met code 395, V395, SR57 of SR927SW, dan is deze geschikt als vervangende horlogebatterij. Dit geldt ook als u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. U bent niet beperkt tot een specifiek merk. Zelfs als uw batterij gecodeerd is als SR57W of SR57SW, kunt u deze als vervanging nemen. Onze Varta horlogebatterijen vormen in alle gevallen uitstekende alternatieven voor elk ander merk. Veel online winkels verkopen horlogebatterijen onder een specifieke code. Wanneer u deze thuis ontvangt, kunt u aan de hand van de code niet meteen bepalen welke batterij u nodig heeft als u verschillende types heeft aangeschaft. Onze bijgevoegde pakbon geeft echter duidelijk aan welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor het altijd helder is welke batterij u voor welk horloge heeft besteld.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in horloges?

Nog steeds zien we vaak dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. Wij raden dit ten zeerste af; kies altijd voor zilveroxide. Alkaline batterijen vergroten het risico op lekken aanzienlijk en gaan bovendien minder lang mee. Batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn dus niet geschikt. Tip: De code is vaak erg klein, maak er een foto van met uw telefoon en u kunt deze vervolgens vergroten om altijd het juiste nummer bij de hand te hebben.

Kunnen wij ook de SR57 batterij in uw horloge vervangen?

We krijgen regelmatig de vraag of wij de SR57 horlogebatterij ook voor u kunnen installeren. Helaas is het antwoord nee. Er bestaan veel diverse horloges en daardoor zijn er verschillende methoden om een horloge te openen. Bovendien beschikken wij niet over gespecialiseerd gereedschap hiervoor. Veel horloges zijn ook waterbestendig en vereisen een nieuwe afdichting. Als u uw SR57 batterij wilt laten vervangen, raden wij aan om naar een juwelier te gaan. Zij zijn deskundig in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Wat is de levensduur van de SR57 batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer geleidelijke ontladingscurve, waardoor de SR57 batterij slechts een minimale spanningsafname ervaart wanneer deze in een horloge wordt gebruikt. De duur van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal functies. Als bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie frequent wordt ingeschakeld, zal de batterij sneller ontladen raken. Bij afwezigheid van functies blijft de lading langer behouden. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, wat kan resulteren in een nog werkend uurwerk maar uitgeschakelde speciale functies. Als u het horloge niet draagt, raden we aan om het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, CR123a batterijCR1/3N batterij of een batterijlader.

SR57 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.