337 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 337 batterij, bekend als een hoogwaardige zilveroxide horloge batterij met een spanningsniveau van 1,55V, is een veelgebruikte krachtbron in talloze horlogemodellen van diverse gerenommeerde merken. Elk horlogemerk hanteert een eigen coderingssysteem voor de 337 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Als uw huidige batterij de code 337, V337 of SR416SW draagt, kunt u zonder aarzeling de 337 batterij als vervanging aanschaffen. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk batterij gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. Merkgebondenheid is verleden tijd. Onze Varta horlogebatterijen dienen als uitstekende vervangers voor elk horlogemerk.

We begrijpen dat sommige webshops batterijen onder specifieke codes aanbieden, wat verwarrend kan zijn wanneer u ze ontvangt en niet direct kunt afleiden welke batterij u precies nodig heeft voor uw horloge, vooral als u meerdere varianten heeft gekocht. Onze meegeleverde pakbon biedt echter verhelderende informatie over welke codes gelijk zijn aan de door u bestelde code. Zo blijft het te allen tijde duidelijk welke batterij geschikt is voor welk horloge.

Horlogebatterijen: zilveroxide versus alkaline

Een veelvoorkomende vergissing is het gebruik van alkaline batterijen in horloges. Wij raden dit ten zeerste af. Kies te allen tijde voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen gemarkeerd met de letters LR en AG zijn dus niet geschikt voor horloges. Handige tip: De code staat vaak klein afgedrukt; maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer te achterhalen.

Horlogebatterij vervangen? Kies voor expertise

Regelmatig ontvangen we de vraag of wij de 337 batterij kunnen vervangen. Helaas moeten we hierop negatief antwoorden. Verschillende horloges vereisen diverse methoden om te openen, waarvoor specifiek gereedschap nodig is. Bovendien zijn vele horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Indien u de 337 batterij wilt laten vervangen, raden we aan om een juwelier te raadplegen. Zij zijn gespecialiseerd in het professioneel vervangen van deze knoopcelbatterij.

Levensduur van de 337 batterij: afhankelijk van gebruik

De 337 batterij, vervaardigd van zilveroxide, kenmerkt zich door een zeer geleidelijke ontladingscurve. Dit betekent dat de batterij slechts minimale spanning verliest gedurende gebruik in een horloge. De levensduur van een 337 batterij varieert afhankelijk van het horlogemodel en het aantal ingeschakelde functies. Bijvoorbeeld, als uw horloge een verlichtingsfunctie heeft die frequent wordt gebruikt, zal de batterij sneller uitgeput raken. Bij afwezigheid van dergelijke functies behoudt de batterij zijn lading langer. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, wat kan resulteren in een nog functionerend uurwerk, maar mogelijk niet-werkende speciale functies. Wanneer u uw horloge niet draagt, schakel deze dan uit indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een AA batterij, AAA batterij, C batterij, D batterij of een 9V batterij.

337 batterij kopen? Batterijenstunter.be