389 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 389 zilveroxide horlogebatterij is een energiebron met een vermogen van 1,55V, specifiek ontworpen voor horloges. Deze batterij wordt veelvuldig geïntegreerd in diverse horlogemodellen van uiteenlopende merken. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de 389 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes, zoals 389, V389 en SR1130W. Of uw huidige batterij nu de code 389 draagt, of een van de genoemde alternatieve codes, zoals V389 of SR1130W, u kunt zonder zorgen de 389 batterij als vervanging aanschaffen. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk batterij, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, gebruikt. De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, fungeren altijd uitstekend als vervangers voor welk ander merk dan ook. Verscheidene online winkels verkopen horlogebatterijen onder specifieke codes, wat het lastig maakt om te bepalen welke batterij u nodig heeft als u meerdere varianten aanschaft. Bijgevoegd bij uw bestelling ontvangt u een pakbon, waarop duidelijk wordt aangegeven welke codes overeenkomen met de door u bestelde code. Zo behoudt u altijd helder inzicht in welke batterij geschikt is voor welk horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Het komt nog regelmatig voor dat mensen kiezen voor alkaline batterijen in hun horloges. Wij raden dit echter ten zeerste af. Het is altijd beter om te opteren voor zilveroxide batterijen, omdat alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekken met zich meebrengen en bovendien minder lang meegaan. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Een handige tip: de code staat vaak erg klein vermeld; maak er een foto van met uw telefoon en vergroot deze om zo altijd over het juiste nummer te beschikken.

Kunnen wij de 389 batterij in uw horloge vervangen?

We ontvangen vaak vragen over de mogelijkheid om de 389 batterij in horloges te vervangen. Helaas moeten wij hierop negatief antwoorden. Aangezien er diverse soorten horloges zijn, vereisen ze ook verschillende methoden om ze te openen, waarvoor speciaal gereedschap nodig is. Bovendien zijn veel horloges waterdicht en moeten ze voorzien worden van een nieuwe afdichting. Indien u uw 389 batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan om naar een juwelier te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van deze type knoopcellen.

Hoelang gaat de 389 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer geleidelijke ontlaadcurve, waardoor de knoopcel slechts een minuscule hoeveelheid spanning verliest terwijl deze in een horloge zit. De levensduur van een 389 batterij is afhankelijk van het type horloge en de functies ervan. Als bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie frequent gebruikt wordt, zal de batterij sneller ontladen. Bij afwezigheid van extra functies blijft de lading langer behouden. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, waardoor het kan voorkomen dat het uurwerk nog werkt, maar speciale functies niet meer operationeel zijn. Als u het horloge niet gebruikt, schakel deze dan uit wanneer mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

389 batterij kopen? Batterijenstunter.be