191 batterij

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

In deze productcategorie ontdekt u de 191 batterij - een veelgebruikte knoopcel met uitstekende prestaties. Met afmetingen van slechts 11,6 x 2,1 mm, biedt dit compacte batterijtje een stabiele spanning van 1,5V dankzij de alkaline technologie. Naast dit type zijn er diverse andere soorten van de alkaline knoopcellen beschikbaar. Hieronder vindt u een uitgebreide verkenning van de 191 batterij, inclusief toepassingen, alternatieve benamingen en het zilveroxide substituut.

Varianten van de 191 batterij

Het kan zeer verwarrend zijn maar op de alkaline 191 batterij kan ook een andere code staan dan 191. Er worden door de verschillende leveranciers ook verschillende codes gebruikt. Zo kunt u op de 191 batterij ook de code AG8, LR55, LR1120 of LR1121 tegenkomen, het is echter iedere keer hetzelfde batterijtje. De batterij wordt altijd toegepast wanneer er maar een laag stroomverbruik is, dit komt omdat een alkaline knoopcel met deze afmetingen niet veel lading kan opslaan en derhalve nooit gebruikt kan worden wanneer er veel vermogen gevraagd wordt. De alkaline knoopcellen die wij verkopen zijn in alle gevallen een prima vervanger voor ieder ander merk. Veel webshops verkopen de knoopcel slechts onder een bepaalde code en wanneer u ze thuis krijgt weet u aan de hand van de code niet welke u nu nodig heeft, zeker als u meerdere soorten heeft gekocht. Op de door ons bijgeleverde pakbon kunt u wel direct zien welke codes hetzelfde zijn als de code die u besteld heeft zodat het altijd duidelijk is welk batterijtje u voor welke toepassing besteld heeft.

Vermijd het gebruik van een 191 batterij in horloges

Het is opmerkelijk dat sommige mensen nog steeds neigen naar het gebruik van alkaline batterijen in horloges. Dit wordt echter afgeraden. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, omdat alkaline batterijen een verhoogd risico op lekken met zich meebrengen en bovendien minder lang meegaan in horloges. De batterijen met codes als LR en AG zijn niet geschikt voor deze toepassing. Als u een vervanging zoekt voor de 191 batterij in uw horloge, raden wij de SR1120 batterij aan. In feite kunt u elke alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide horloge batterij, wat vooral bij horloges wordt aanbevolen. Het gebruik van alkaline batterijen vereist frequenter vervangen, wat uiteindelijk meer kosten met zich meebrengt dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide. 191 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.