SR731SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR731SW cel is een zilveroxide horlogebatterij met een nominale spanning van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid toegepast in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk merk hanteert een eigen codering voor de SR731SW batterij, waardoor er meerdere equivalente codes bestaan. Als uw oude batterij de code 329, V329 of SR731SW draagt, kunt u deze batterij vervangen door een nieuwe, ongeacht het merk van uw horloge, bijvoorbeeld Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. U bent niet beperkt tot een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen dienen als uitstekende vervangingen voor welk ander merk dan ook. Verscheidene online winkels verkopen horlogebatterijen vaak onder slechts één code. Bij ontvangst is het soms lastig om te bepalen welke batterij u precies nodig heeft als u meerdere soorten heeft aangeschaft. Onze bijgevoegde pakbon vermeldt echter duidelijk welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor het altijd helder is welke batterij u voor welk horloge heeft aangeschaft.

Is het mogelijk om alkaline batterijen in een horloge te gebruiken?

We constateren nog regelmatig dat mensen kiezen voor alkaline batterijen in hun horloges. We raden dit echter af. Het is altijd beter om te kiezen voor zilveroxide batterijen, omdat alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Tip: De code is vaak erg klein afgedrukt. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer altijd bij de hand te hebben.

Kunnen wij de SR731SW batterij van uw horloge vervangen?

We krijgen vaak de vraag of we ook de SR731SW horlogebatterij voor u kunnen plaatsen. Helaas is het antwoord nee. Er bestaan talloze soorten horloges en daardoor ook diverse methoden om een horloge te openen. We beschikken niet over het gespecialiseerde gereedschap hiervoor. Daarnaast zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Wanneer u uw SR731SW batterij wilt laten vervangen, adviseren we u om naar een juwelier te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Hoe lang gaat de SR731SW batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een extreem geleidelijke ontlaadcurve. Hierdoor behoudt de SR731SW batterij vrijwel constant zijn spanning terwijl hij in een horloge is geplaatst. De duur van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal functies dat wordt gebruikt. Bij frequente activering van functies zoals verlichting zal de batterij sneller leegraken. Als er geen extra functies zijn, blijft de lading langer behouden. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, waardoor het uurwerk mogelijk blijft lopen terwijl speciale functies niet meer functioneren. Als u uw horloge niet draagt, zet het dan stil als dat mogelijk is.

SR731SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw horloge batterijen.