315 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 315 horloge batterij is een type zilveroxide batterij met een spanningsniveau van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid toegepast in diverse horlogemodellen van diverse fabrikanten. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de 315 batterij, wat leidt tot verschillende equivalente codes, zoals 315, V315, en SR716SW. Ongeacht of uw oude batterij de code 315, V315, of SR716SW draagt, kunt u de 315 batterij als een geschikte vervanger aanschaffen. Dit geldt ook als u bijvoorbeeld merken als Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, zijn uitstekende alternatieven voor elk ander merk. Veel online winkels verkopen dit type batterij onder specifieke codes. De bijgeleverde pakbon biedt duidelijkheid over welke codes overeenkomen met uw bestelde code, waardoor u altijd de juiste batterij voor uw horloge kunt vinden.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Een vaak voorkomende fout is het gebruik van alkaline batterijen in horloges. Wij raden dit ten zeerste af. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, omdat alkaline batterijen een verhoogd risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Tip: De codering is doorgaans erg klein, maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer altijd bij de hand te hebben.

Kunnen wij ook uw 315 batterij vervangen?

We krijgen regelmatig de vraag of wij de 315 batterij kunnen vervangen. Helaas is dit niet het geval. Aangezien er diverse soorten horloges bestaan, is er ook variatie in de benodigde methoden om een horloge te openen. Wij beschikken niet over gespecialiseerd gereedschap hiervoor. Daarnaast zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Als u de 315 batterij wilt vervangen, raden we aan om naar een juwelier te gaan, aangezien zij expertise hebben in het vervangen van dit type knoopcelbatterij.

Hoelang gaat de 315 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer geleidelijke ontlaadcurve, waardoor de spanning slechts minimaal afneemt wanneer ze in een horloge worden gebruikt. De levensduur van een 315 batterij hangt af van het horlogemodel en het aantal functies dat wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, bij frequente activering van functies zoals verlichting zal de batterij sneller leeg raken. Als er geen functies in gebruik zijn, behoudt de batterij langer zijn lading. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, waardoor het uurwerk kan blijven functioneren terwijl specifieke functies uitvallen. Als u een horloge niet draagt, raden we aan om het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een AA batterij, AAA batterij, C batterij, D batterij of een 9V batterij.

315 batterij kopen? Batterijenstunter.be