SR721W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR721W horlogebatterij betreft een zilveroxide batterij met een spanning van 1,55V, veelvuldig toegepast in diverse horlogemodellen van verschillende fabrikanten. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de SR721W batterij, waardoor meerdere equivalente codes vermeld worden. Indien uw oude batterij de code 361, V361 of SR721W draagt, is deze vervangende horlogebatterij geschikt voor uw horloge, ongeacht het gebruikte merk, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. Varta horlogebatterijen, verkrijgbaar bij ons, dienen als uitstekende vervanging voor elk ander merk. Het blijkt vaak dat webshops horlogebatterijen enkel aanbieden onder specifieke codes. Op onze bijgevoegde pakbon ziet u direct welke overeenkomen met uw bestelde code, zodat duidelijk is welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Kan ik alkaline batterijen in mijn horloge gebruiken?

We constateren nog steeds dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. Wij adviseren dit echter af te raden. Kies te allen tijde voor zilveroxide batterijen, omdat alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn dus niet geschikt. Tip: De code is vaak klein afgedrukt. Maak een foto met uw telefoon om deze te vergroten, zodat u altijd het juiste nummer bij de hand heeft.

Kunnen wij ook de SR721W batterij in uw horloge vervangen?

We krijgen vaak de vraag of wij ook de SR721W horlogebatterij voor u kunnen installeren. Helaas is het antwoord nee. Er bestaan talrijke horlogemodellen en daarmee diverse methoden om een horloge te openen. Wij beschikken niet over het gespecialiseerde gereedschap dat hiervoor vereist is. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Indien u de SR721W batterij wilt vervangen, raden wij aan naar een juwelier te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Wat is de levensduur van de SR721W batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer geleidelijke ontladingscurve. Hierdoor verliest de SR721W batterij slechts een geringe hoeveelheid spanning tijdens het gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal functies. Bij frequent gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller ontladen. Als er geen functies actief zijn, behoudt de batterij langer zijn lading. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt. Hierdoor kan het uurwerk nog functioneren terwijl specifieke functies niet meer werken. Indien u het horloge niet gebruikt, zet het dan stil indien mogelijk.

SR721W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.