SR716W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR716W horlogebatterij is een zilveroxide-batterij met een spanning van 1,55V, specifiek ontworpen voor horloges. Dit type batterij wordt wijdverspreid gebruikt in verschillende horlogemodellen van diverse merken. Elk merk hanteert zijn eigen codering voor de SR716W batterij, wat leidt tot meerdere equivalente codes. Indien uw oude batterij de codes 315, V315 of SR716W vermeldt, kunt u deze batterij aanschaffen als vervanging. Zelfs wanneer u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt, bent u niet beperkt tot een specifiek merk. In situaties waarin er geen specifieke W of SW varianten zijn, wordt de SW-code vaak vermeld op de batterij of verpakking, wat aangeeft dat deze compatibel is. Onze selectie Varta horlogebatterijen fungeert in alle gevallen als uitstekende vervangers voor elk ander merk. Veel online winkels verkopen deze batterijen onder specifieke codes, wat soms leidt tot verwarring bij ontvangst. Onze meegeleverde pakbon geeft duidelijk aan welke codes overeenkomen met de bestelde code, waardoor het altijd eenvoudig is om de juiste batterij voor uw horloge te selecteren.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Er is nog steeds een aanzienlijke praktijk waarbij mensen hun horloges voorzien van alkaline batterijen. Dit wordt echter sterk afgeraden. Het is altijd raadzaam om te kiezen voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Het gebruik van batterijen met de aanduidingen LR en AG moet vermeden worden. Een tip: de batterijcode is vaak erg klein gedrukt. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd over het juiste nummer te beschikken.

Kunnen wij ook de SR716W batterij in uw horloge vervangen?

We ontvangen regelmatig vragen over het al dan niet plaatsen van de SR716W horlogebatterij. Helaas bieden wij deze service niet aan. Aangezien er diverse horlogetypes bestaan, is ook de manier van openen verschillend, waarvoor gespecialiseerd gereedschap nodig is dat wij niet voorhanden hebben. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Als u de SR716W batterij wilt laten vervangen, raden we aan een juwelier te bezoeken, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van dit type knoopcel.

Wat is de levensduur van de SR716W batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een zeer geleidelijke ontlading, waardoor de SR716W batterij slechts een minimale spanningsvermindering ondervindt tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij varieert afhankelijk van het horlogemodel en het aantal functies. Bij frequente activering van functies zoals verlichting zal de batterij sneller leeglopen. Bij afwezigheid van functies behoudt de batterij langer haar lading. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, waardoor het horloge mogelijk nog werkt, maar specifieke functies niet meer functioneren. Als het horloge niet wordt gedragen, wordt aangeraden deze stil te zetten indien mogelijk.

SR716W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw horloge batterijen.