SR736SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR736SW batterij, ook wel bekend als een zilveroxide horlogebatterij met een spanning van 1,55V, vindt uitgebreid gebruik in een divers scala aan horlogemodellen van verschillende merken. Elke fabrikant van horlogebatterijen hanteert een unieke code voor de SR736SW batterij, wat resulteert in verschillende equivalenten. Dus, als uw oude batterij de code 384, V384, SR41SW of SR736SW draagt, kunt u zonder problemen deze batterij aanschaffen als vervanging. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, vormen in alle gevallen een uitstekend alternatief voor welk ander merk dan ook.

Vaak bieden webwinkels deze horlogebatterijen aan onder verschillende codes. Bij ontvangst is het echter niet altijd duidelijk welke code overeenkomt met uw behoefte, vooral als u verschillende soorten batterijen heeft gekocht. Onze bijgevoegde pakbon vermeldt de overeenkomstige codes, waardoor u altijd zeker weet welke batterij u voor uw specifieke horloge heeft besteld.

Kunnen alkaline batterijen veilig worden gebruikt in horloges?

Het komt nog steeds regelmatig voor dat mensen kiezen voor alkaline batterijen in hun horloges. Dit is echter sterk af te raden. Het is altijd beter om te opteren voor zilveroxide batterijen, omdat alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekken met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn dan ook niet geschikt voor dit doeleinde. Een handige tip: de code staat vaak klein afgedrukt. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om zo altijd het juiste nummer bij de hand te hebben.

Kunnen wij ook de SR736SW batterij in uw horloge vervangen?

We ontvangen vaak vragen over de mogelijkheid tot het vervangen van de SR736SW horlogebatterij. Helaas moeten we u mededelen dat dit niet tot onze diensten behoort. Vanwege de diversiteit aan horlogemodellen zijn er verschillende methoden om horloges te openen, waarvoor speciaal gereedschap vereist kan zijn. Daarnaast zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Als u overweegt om de SR736SW batterij te vervangen, raden we u aan een juwelier te raadplegen. Zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van deze specifieke knoopcelbatterij.

Hoe lang gaat de SR736SW batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een trage ontladingscurve, waardoor de SR736SW batterij slechts beperkte spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij is echter afhankelijk van het type horloge en het aantal functies dat het heeft. Bijvoorbeeld, als het horloge over een verlichtingsfunctie beschikt die vaak wordt gebruikt, zal de batterij sneller ontladen. Als er geen specifieke functies actief zijn, zal de batterij langer meegaan. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt. In dat geval kan het horloge nog steeds de tijd aangeven, maar speciale functies werken mogelijk niet meer. Als u uw horloge niet draagt, is het raadzaam het stil te zetten indien mogelijk.

SR736SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.