SR41SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR41SW knoopcel batterij is een hoogwaardige horlogebatterij vervaardigd met zilveroxide chemie en een energieniveau van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid toegepast in een breed scala aan horlogemodellen van diverse gerenommeerde merken. Elke fabrikant hanteert zijn eigen specifieke codering voor de SR41SW batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Indien de code op uw oude batterij bijvoorbeeld 384, V384, SR41SW, of SR736SW is, kunt u gerust deze SR41SW batterij als vervangende optie aanschaffen. Dit geldt tevens voor gebruikers die momenteel horlogebatterijen van andere merken zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruiken; de keuze staat open en is niet gebonden aan een specifiek merk. Ons assortiment Varta horlogebatterijen vormt in alle situaties een uitstekende substitutie voor welk ander merk dan ook. Dit voorkomt enige verwarring die kan ontstaan bij het ontvangen van batterijen met codes die niet direct herleidbaar zijn naar het juiste type. Op onze meegeleverde pakbon vindt u duidelijke overeenkomsten tussen de codes, zodat u altijd zeker bent van de correcte batterijkeuze voor uw specifieke horloge.

Kan ik alkaline batterijen gebruiken in mijn horloge?

Het komt nog regelmatig voor dat mensen ervoor kiezen om alkaline batterijen te plaatsen in hun horloges. Dit is echter sterk afgeraden. Het gebruik van zilveroxide batterijen is altijd de optimale keuze, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen die de aanduidingen LR of AG dragen, zijn niet geschikt. Ter attentie: De codering staat vaak erg klein vermeld. Het is raadzaam om een foto te nemen met uw telefoon en deze te vergroten, zodat u altijd het correcte nummer paraat heeft.

Kunnen wij de vervanging van uw SR41SW horlogebatterij verzorgen?

We worden vaak benaderd met de vraag of wij de SR41SW horlogebatterij voor u kunnen installeren. Spijtig genoeg moeten wij hierop ontkennend antwoorden. Aangezien er een grote diversiteit aan horlogemodellen bestaat, vereist elke vervanging een specifieke methode om het horloge te openen, waarvoor specialistisch gereedschap vereist is. Daarnaast zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze de plaatsing van een nieuwe afdichtingsring. Indien u uw SR41SW batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan om een bezoek te brengen aan een professionele juwelier. Zij beschikken over de expertise om deze knoopcel op een correcte wijze te vervangen.

Hoe lang gaat de SR41SW batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen staan bekend om hun uiterst geleidelijke ontlading, waardoor de SR41SW batterij slechts een minimale spanningsvermindering vertoont gedurende zijn levensduur in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het specifieke horlogemodel en het aantal ingeschakelde functies. Wanneer bijvoorbeeld een functie zoals verlichting frequent wordt gebruikt, zal dit leiden tot een snellere uitputting van de batterij. Als er geen extra functies aanwezig zijn, zal de lading langer behouden blijven. In sommige horloges zijn meerdere batterijen geplaatst, waardoor het uurwerk nog operationeel kan zijn terwijl bepaalde geavanceerde functies niet meer functioneren. Bij tijdelijk niet-gebruik van het horloge wordt aangeraden om het indien mogelijk stil te zetten. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterijoplaadbare batterijen of een batterijlader.

SR41SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.