SR521

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR521 batterij, een zilveroxide-horlogebatterij met een spanning van 1,55V, wordt veelvuldig ingezet in diverse horlogemodellen van uiteenlopende merken. Elke fabrikant van horlogebatterijen hanteert een unieke code voor de SR521 batterij, wat leidt tot meerdere equivalente codes. Bijvoorbeeld, als u overschakelt naar een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, hoeft u zich niet strikt te binden aan een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen fungeren in alle gevallen uitstekend als vervanging voor elk ander merk. Tal van online winkels verkopen deze horlogebatterij onder bepaalde codes, waardoor het soms lastig kan zijn om bij ontvangst van de batterijen te achterhalen welke code precies overeenkomt met de benodigde batterij voor uw horloge, vooral als u verschillende typen hebt aangeschaft. Onze meegeleverde pakbon verduidelijkt echter welke codes overeenkomen met uw bestelling, waardoor het altijd duidelijk is welke batterij geschikt is voor uw specifieke horloge.

Codering SR521 - SR521W - SR521SW

De SR521 batterij heeft diverse uitvoeringen, waarbij de W en SW varianten dezelfde afmetingen delen. Bij gebruik van deze varianten door elkaar zal uw horloge normaal functioneren. Er bestaat echter een verschil in prestaties. De W-variant van de SR521 batterij staat bekend als de "high drain" batterij, terwijl de SW-variant de "low drain" batterij is. Dit impliceert dat de batterij met de W-code kortstondige piekbelastingen aankan en derhalve geschikt is voor horloges met specifieke functies die extra vermogen vergen, zoals verlichting of een alarm. Aangezien de W-batterij meer vermogen levert, raakt deze ook eerder leeg. Indien uw horloge geen speciale functies heeft, is de SR521 batterij met de SW-code een betere keuze. In bepaalde gevallen bestaan er geen specifieke W- of SW-varianten. In dat geval staat meestal de SW-code vermeld op de batterij of de verpakking, en deze kunt u uiteraard gebruiken. Bovendien is deze batterij uitstekend geschikt als hoogwaardige vervanger voor de alkaline AG0, LR63, LR521 en 179 batterijen.

Levensduur van de SR521 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een zeer lage ontlaadcurve, waardoor de SR521 knoopcel slechts geringe spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal gebruikte functies. Bij frequente activering van bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie zal de batterij sneller ontladen raken. Bij afwezigheid van functies behoudt de batterij langer haar lading. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, waardoor het uurwerk wellicht nog loopt terwijl speciale functies niet meer operationeel zijn. Indien mogelijk, stop uw horloge stil wanneer u het niet draagt. Maak uw bestelling compleet met een MN11 batterij, MN27 batterijCR1/3N batterij of een LR1 batterij.

SR521 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.