381 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De Zilveroxide 381 horlogebatterij, met een spanning van 1,55V, vormt een essentiële krachtbron voor een breed scala aan horlogemodellen van diverse merken. Elke horlogefabrikant hanteert een eigen coderingssysteem voor de 381 batterij, waardoor er verschillende equivalente codes in omloop zijn. Codes zoals 381, V381, SR1120SW en SR1121SW komen voor op oude batterijen en kunnen probleemloos worden vervangen door de 381 batterij. Dit geldt ook wanneer u momenteel een ander merk batterij gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. U bent niet gebonden aan een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen dienen als uitstekende vervangers voor alle merken. Terwijl veel online winkels batterijen aanbieden onder specifieke codes, bieden wij duidelijkheid met onze bijgeleverde pakbon, waarop de overeenkomende codes vermeld staan, zodat u altijd weet welke batterij u voor uw horloge heeft besteld.

Kunnen alkaline batterijen veilig worden gebruikt in horloges?

Het gebruik van alkaline batterijen in horloges is nog steeds een veelvoorkomende fout. Wij adviseren sterk tegen deze praktijk. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, omdat alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Tip: De code op de batterij is vaak erg klein; maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer bij de hand te hebben.

Is het mogelijk om de 381 batterij van uw horloge te laten vervangen?

Veel mensen vragen zich af of wij de 381 batterij kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. Aangezien er diverse horlogesoorten bestaan, met elk hun eigen vereisten voor het openen, beschikken wij niet over het gespecialiseerde gereedschap hiervoor. Bovendien zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze de plaatsing van nieuwe afdichtingen. Als u uw 381 batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan om naar een juwelier te gaan, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van dit type knoopcel.

Levensduur van de 381 batterij: afhankelijk van het gebruik

Zilveroxide horloge batterijen kennen een trage ontladingscurve, waardoor de batterij maar weinig spanning verliest gedurende het gebruik. De levensduur van een 381 batterij is echter afhankelijk van het horlogemodel en het aantal functies dat wordt gebruikt. Bij frequent gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller ontladen. Horloges zonder extra functies behouden langer hun lading. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, wat betekent dat het uurwerk kan blijven werken terwijl speciale functies uitvallen. Als u uw horloge niet draagt, zorg er dan voor dat u het stilzet indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

381 batterij kopen? Batterijenstunter.be