SR66

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR66 zilveroxide horlogebatterij, met een stabiele spanning van 1,55V, vindt brede toepassing in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk horlogebatterij producerend merk hanteert een eigen codering voor de SR66 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Als uw oude batterij bijvoorbeeld aangeduid is met de codes 377, V377, 376, SR66 of SR626SW, dan is deze vervangbare horlogebatterij geschikt voor uw horloge. Dit geldt ook indien u voorheen een ander merk batterij gebruikte, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. Zelfs bij de codes SR66W of SR66SW op uw batterij, kunt u deze als vervanging gebruiken. Onze aangeboden Varta horlogebatterijen vormen uitstekende alternatieven voor elk ander merk. We begrijpen dat veel webwinkels deze batterijen aanbieden onder specifieke codes, wat het lastig maakt om de juiste keuze te maken wanneer u meerdere varianten koopt. Onze bijgevoegde pakbon geeft echter meteen inzicht in de overeenkomende codes, waardoor u altijd precies weet welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Kan ik alkaline batterijen in mijn horloge gebruiken?

We constateren nog steeds dat mensen soms neigen naar het gebruik van alkaline batterijen voor hun horloges. Wij adviseren echter ten sterkste om altijd te kiezen voor zilveroxide batterijen. Het gebruik van alkaline batterijen brengt een aanzienlijk risico op lekkage met zich mee en bovendien hebben ze een kortere levensduur. Let op de codes: de aanduidingen LR en AG zijn niet geschikt. Een handige tip: de code is vaak erg klein afgedrukt. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer te achterhalen.

Kunnen wij ook uw SR66 batterij vervangen?

We krijgen regelmatig de vraag of wij de SR66 horlogebatterij kunnen vervangen. Helaas moeten we hierop nee antwoorden. Vanwege de verscheidenheid aan horloges bestaan er verschillende methoden om een horloge te openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap nodig is dat wij niet bezitten. Daarnaast zijn veel horloges waterdicht en vereist het vervangen van de batterij ook de plaatsing van een nieuwe pakking. Als u uw SR66 batterij wilt laten vervangen, raden wij aan om naar een juwelier te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van dit type knoopcelbatterij.

Hoelang gaat de SR66 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een extreem lage ontladingscurve, waardoor de SR66 batterij slechts minimaal spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal functies. Bij frequente activering van bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie zal de batterij sneller leegraken. Als er geen extra functies zijn, blijft de lading langer behouden. Sommige horloges bevatten meerdere batterijen; in dat geval kan het uurwerk blijven functioneren, maar kunnen speciale functies uitvallen. Indien u uw horloge niet draagt, adviseren we om het stil te zetten als dit mogelijk is. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, CR123a batterijCR1/3N batterij of een batterijlader.

SR66 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.