1216 batterij

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1
Ansmann CR1216 batterij
Ansmann CR1216 batterij
€2,89
Varta CR1216 batterij
Varta CR1216 batterij
€3,09

De 1216 batterij is een knoopcel met een lithium composiet, met een nominale spanning van 3 volt. Deze batterij heeft een diameter van 11 millimeter en een dikte van 1,6 millimeter. De afmetingen van de 1216 batterij zijn eigenlijk al gecodeerd in zijn naam. De eerste twee cijfers verwijzen naar de diameter, terwijl de laatste twee cijfers de dikte aangeven. Het kan zijn dat u bij het zoeken naar de 1216 batterij ook de code CR1216 tegenkomt. Als deze code op de batterij staat, betekent dit dat het dezelfde batterij is als de 1216 batterij. In de meeste gevallen wordt "CR" als een toevoeging aan de batterijcode gebruikt, dus in plaats van alleen "1216" zult u "CR1216" vinden. Beide codes verwijzen naar dezelfde batterijcategorie. Natuurlijk zijn er nog veel andere varianten van lithium knoopcel batterijen beschikbaar als dit niet de juiste maat voor uw toepassing is.

De 1216 batterij installeren

Om de 1216 batterij te installeren, dient u deze uit de verpakking te halen en in het apparaat te plaatsen waarvoor u deze heeft aangeschaft. In veel gevallen zult u aan één zijde van de batterij een plus-teken zien, wat aangeeft dat deze zijde overeen moet komen met de positieve aanduiding in uw apparaat. Als er geen plus-teken aanwezig is, dan geldt over het algemeen dat de zijde waarop tekst staat geschreven, de positieve zijde is bij lithium knoopcellen. Bij gebruik in bijvoorbeeld een autosleutel is het belangrijk om voorzichtig de behuizing te openen om schade te voorkomen, en zorgvuldig te observeren hoe de batterij moet worden geplaatst. Meestal is de zijde met de code zichtbaar en dient deze als een nuttig referentiepunt.

Als u op zoek bent naar de 1216 batterij, kunt u deze vinden op Batterijenstunter.be, uw beste keuze voor batterijen. U kunt uw bestelling aanvullen met onze assortimenten AA batterijen, AAA batterijen, C batterijen, D batterijen of 9 volt batterijen.