LR54 batterij

4 ProductenPagina 1 van 1

In deze categorie vindt u de LR54 batterij. Dit specifieke celletje staat bekend als een veelgebruikte knoopcelvariant. De afmetingen van deze kleine cel zijn slechts 11,6 x 3,05 mm. De uitgestraalde spanning van deze alkaline batterij bedraagt 1,5V. Naast dit type zijn er diverse andere soorten van de alkaline knoopcellen beschikbaar. In het onderstaande stuk wordt uitvoerig ingegaan op de LR54 batterij, inclusief zijn toepassingen, alternatieve benamingen en het zilveroxide alternatief.

Overige codes voor de LR54 batterij

Het kan enigszins verwarrend zijn, maar naast de aanduiding LR54 kunnen er ook andere codes op de alkaline LR54 batterij vermeld staan. Verschillende leveranciers maken gebruik van diverse codes. Zo kunnen de codes AG10, LR1130 of 189 eveneens op de LR54 batterij worden aangetroffen. Niettemin betreft het steeds hetzelfde type batterij. Deze batterij wordt doorgaans ingezet wanneer er een lage stroombehoefte is, gezien een alkaline knoopcel met deze afmetingen beperkte lading kan vasthouden en dus niet geschikt is voor situaties waarin veel vermogen vereist is. De door ons aangeboden alkaline knoopcellen zijn zonder uitzondering uitstekende vervangers voor elk ander merk. Veel online winkels verkopen deze knoopcellen enkel onder een specifieke code, wat het lastig kan maken om bij ontvangst van de batterijen te achterhalen welk type voor welke toepassing geschikt is, vooral bij aankoop van diverse varianten. Op de meegeleverde pakbon geven wij echter meteen aan welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, zodat het altijd duidelijk is welke batterij u voor welke toepassing heeft besteld.

Alternatief voor de LR54 batterij

Het komt nog altijd vaak voor dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. Dit is echter af te raden; kies altijd voor zilveroxide. Alkaline batterijen vergroten het risico op lekkage en hebben bovendien een kortere levensduur. De batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn dus ongeschikt voor dit doel. Indien u een alternatieve batterij voor de LR54 zoekt voor uw horloge, raden wij de SR1130 batterij aan. Het is dus mogelijk om elke alkaline knoopcel te vervangen door een variant van zilveroxide, de horloge batterij, wat wij eveneens aanbevelen voor horlogegebruik. Bij gebruik van alkaline moet u de batterij eerder vervangen, wat tot hogere kosten leidt dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide.

Waarom zou u uw LR54 batterij bij ons aanschaffen?

In talloze webwinkels kunt u talrijke LR54 batterijen bestellen, om vervolgens te ontdekken dat het door u gewenste aantal niet voorradig is. Bij batterijenstunter.be werken wij anders. Het aantal LR54 batterijen dat u in onze webshop ziet, is daadwerkelijk op voorraad en het is niet mogelijk om meer dan onze feitelijke voorraad te bestellen. Dit waarborgt dat uw bestelling te allen tijde direct leverbaar is. Mocht u echter meer nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op; in de meeste gevallen kunnen wij snel schakelen. LR54 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.