SR1154SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR1154SW knoopcelbatterij betreft een zilveroxide-horlogebatterij met een spanning van 1,55V, die wijdverspreid wordt ingezet in diverse horlogemodellen van verschillende fabrikanten. Elk merk hanteert een eigen codering voor de SR1154SW batterij, waardoor meerdere equivalente codes bestaan. Dus, wanneer uw huidige batterij bijvoorbeeld de code 303, V303, SR44SW of SR1154SW draagt, kunt u zonder probleem deze batterij als vervanging aanschaffen. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt; de keuze is niet beperkt tot een specifiek merk. De Varta-horlogebatterijen die wij aanbieden, zijn in alle gevallen uitstekende alternatieven voor andere merken. Verscheidene online winkels verkopen dit type batterij onder een specifieke code. Wanneer u uw bestelling ontvangt, is het lastig om te bepalen welke batterij u nodig heeft als u diverse types hebt aangeschaft. Op de meegeleverde pakbon tonen wij duidelijk welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor het altijd helder is welke batterij bestemd is voor welk horloge.

Kan men alkaline batterijen gebruiken in horloges?

Het valt nog steeds op dat veel mensen neigen naar het gebruik van alkaline batterijen in horloges. Echter, dit is geen verstandige keuze. Zilveroxide is altijd de juiste optie, daar alkaline batterijen aanzienlijke kans op lekkage veroorzaken en bovendien minder lang meegaan. Batterijen gelabeld met de codes LR en AG dienen vermeden te worden. Handige tip: de code staat vaak erg klein afgedrukt; maak een foto met uw smartphone en vergroot deze om altijd over het correcte nummer te beschikken.

Verzorgen wij ook de vervanging van SR1154SW batterijen in horloges?

We worden regelmatig gevraagd of we de SR1154SW horlogebatterij ook voor u installeren. Spijtig genoeg is het antwoord nee. De variëteit aan horloges resulteert in diverse methodes om het horloge te openen, en hiervoor hebben we specifieke gereedschappen niet voorhanden. Daarnaast zijn veel horloges waterbestendig en vereist het vervangen van de batterij ook het plaatsen van een nieuwe afdichting. Indien u uw SR1154SW batterij wilt laten vervangen, raden we aan om naar een juwelier te gaan. Zij zijn experts in het vervangen van deze knoopcelbatterijen.

Wat is de levensduur van de SR1154SW batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een zeer stabiele ontladingscurve, wat betekent dat de SR1154SW knoopcel slechts minimaal spanningsverlies ondervindt wanneer deze in een horloge wordt geplaatst. De duur van de horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal functies dat wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, als een verlichtingsfunctie frequent wordt ingeschakeld, zal de batterij sneller ontladen. Indien er geen functies actief zijn, behoudt de batterij haar lading langer. Sommige horloges bevatten meerdere batterijen, waardoor het uurwerk wellicht doorloopt terwijl speciale functies niet langer operationeel zijn. Indien u een horloge niet gebruikt, schakel het dan uit wanneer mogelijk.

SR1154SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.