303 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 303 batterij is een zilveroxide horloge batterij met een spanning van 1,55V, die wijdverspreid wordt gebruikt in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk horlogemerk hanteert zijn eigen code voor de 303 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes, zoals 303, V303, SR44SW of SR1154SW. Of u nu een batterij van een ander merk gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, u bent niet gebonden aan een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen zijn altijd een geschikte vervanging, ongeacht het merk.

Het komt vaak voor dat webshops het horlogebatterijtje enkel onder één specifieke code verkopen, wat tot verwarring kan leiden bij het kiezen van de juiste batterij voor uw horloge, vooral als u verschillende soorten hebt aangeschaft. Op onze bijgeleverde pakbon ziet u meteen welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, zodat het altijd duidelijk is welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

We merken nog steeds dat mensen vaak alkaline batterijen in horloges plaatsen. Dit raden we echter sterk af. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, omdat alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien minder lang meegaan. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Tip: De code staat vaak klein vermeld. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer bij de hand te hebben.

Kunnen wij de 303 batterij van uw horloge vervangen?

We krijgen vaak de vraag of we ook de 303 batterij kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. Er bestaan veel verschillende horloges en elk vereist een specifieke manier van openen. We beschikken niet over het gespecialiseerde gereedschap hiervoor. Bovendien zijn veel horloges waterdicht en vereisen ze een nieuwe afdichting. Als u uw 303 batterij wilt laten vervangen, raden we aan om naar een juwelier te gaan, omdat zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van deze knoopcelbatterij.

Hoelang gaat de 303 batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een zeer stabiele ontladingscurve, waardoor ze nauwelijks spanning verliezen terwijl ze in een horloge zitten. De levensduur van een 303 batterij hangt af van het type horloge en het aantal functies. Bijvoorbeeld, als het horloge een verlichtingsfunctie heeft die vaak wordt gebruikt, zal de batterij sneller leeg raken. Zonder functies zal de lading langer behouden blijven. Sommige horloges hebben meerdere batterijen, wat betekent dat de klok nog loopt maar bepaalde speciale functies niet meer werken. Als u uw horloge niet draagt, zet het dan stil indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een AA batterij, AAA batterij, C batterij, D batterij of een 9 volt batterij.

303 batterij kopen? Batterijenstunter.be