193 batterij

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

In deze segment vindt u de 193 batterij: een veelgebruikte knoopcel met karakteristieke eigenschappen. Met afmetingen van 7,9 x 5,4 mm valt deze knoopcel op door zijn compacte formaat. Deze specifieke alkaline batterij heeft een nominale spanning van 1,5V. Naast dit type zijn er diverse andere soorten van de alkaline knoopcellen beschikbaar. Hieronder volgt een uitgebreide verkenning van de 193 batterij, inclusief toepassingsgebieden, alternatieve benamingen en het zilveroxide vervangingsalternatief.

Alternatieve codes voor de 193 batterij

Het kan soms verwarrend zijn, want naast de aanduiding '193' kunnen er ook andere coderingen op de alkaline 193 batterij voorkomen. Verschillende leveranciers maken gebruik van diverse codes. Zo kunt u bijvoorbeeld op dezelfde batterij de coderingen AG5, LR48 of LR754 tegenkomen, terwijl de batterij zelf steeds dezelfde is. Deze batterij wordt doorgaans toegepast in situaties met een laag stroomverbruik, omdat een alkaline knoopcel van dit formaat beperkte lading kan bevatten en daardoor niet geschikt is voor situaties met hoog vermogensgebruik. De alkaline knoopcellen die wij aanbieden, zijn uitstekende vervangers voor elk ander merk. Veel online winkels verkopen knoopcellen vaak onder specifieke codes, wat kan leiden tot verwarring wanneer u de bestelde batterij ontvangt en niet direct weet welke u nodig heeft, vooral als u verschillende varianten hebt gekocht. Onze meegeleverde pakbon toont direct welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor duidelijk wordt welke batterij geschikt is voor welke toepassing.

Vermijd het gebruik van een 193 batterij in horloges

Het komt nog steeds vaak voor dat mensen alkaline batterijen gebruiken in horloges. Dit is echter geen goede keuze; het verdient altijd de voorkeur om te kiezen voor zilveroxide horloge batterijen. Alkaline batterijen hebben een aanzienlijk risico op lekkage en gaan bovendien minder lang mee in horloges. Batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn dus niet geschikt voor horloges. Wanneer u een vervangende batterij zoekt voor de 193 batterij in uw horloge, raden we de SR754 batterij aan. U kunt dus elke alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide variant, wat vooral in horloges wordt aanbevolen. Bij het gebruik van alkaline batterijen moet u deze eerder vervangen, wat meer kosten met zich meebrengt dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide batterijen. 193 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.