379 batterij

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De 379 batterij is een waardevolle zilveroxide horloge batterij met een stabiele spanning van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid toegepast in verschillende horlogemodellen van diverse gerenommeerde merken. Elk horlogemerk hanteert echter zijn eigen coderingssysteem voor de 379 batterij, waardoor er meerdere equivalente codes bestaan. Dus, of uw oude batterij nu gemarkeerd is als 379, V379, SR63 of SR521SW, u kunt zonder aarzeling overgaan tot de aankoop van de 379 batterij als vervanging. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. Merkgebondenheid is verleden tijd! Onze Varta horlogebatterijen zijn uitstekende vervangers voor elk ander merk.

Veel online winkels hanteren een enkele code voor deze batterij, wat kan leiden tot verwarring wanneer u meerdere soorten bestelt en niet zeker weet welke batterij geschikt is voor welk horloge. Bij ons is dat anders. Onze bijgeleverde pakbon biedt direct inzicht in welke codes gelijk zijn aan de door u bestelde code, zodat u altijd nauwkeurig weet welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Horlogebatterijen: zilveroxide versus alkaline

Een veelvoorkomende misstap is het gebruik van alkaline batterijen in horloges. Wij adviseren sterk tegen deze praktijk. Kies altijd voor zilveroxide, omdat alkaline batterijen een verhoogd risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn dus niet geschikt voor horloges. Een handige tip: De codering is vaak klein en moeilijk leesbaar. Neem een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer bij de hand te hebben.

Uw 379 batterij vervangen?

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij ook de 379 batterij kunnen plaatsen. Helaas moeten wij u teleurstellen. Er bestaan diverse horlogemodellen, elk met hun eigen methode om het horloge te openen. Wij beschikken niet over het gespecialiseerde gereedschap dat hiervoor vereist is. Daarnaast zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Wanneer u uw 379 batterij wilt laten vervangen, raden wij u aan om naar een juwelier te gaan. Zij hebben de expertise en ervaring in huis voor het vervangen van dit type knoopcelbatterij.

Levensduur van de 379 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen behouden een zeer stabiele ontladingscurve, waardoor ze slechts minimaal spanningsverlies ervaren tijdens gebruik. De levensduur van een 379 batterij is echter afhankelijk van het type horloge en het aantal gebruikte functies. Bij intensief gebruik van bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie kan de batterij sneller leeg raken. Horloges zonder extra functies behouden hun lading langer. In sommige horloges bevinden zich meerdere batterijen, wat betekent dat het basistijdmechanisme mogelijk nog werkt terwijl specifieke functies zijn uitgeschakeld. Als u uw horloge niet regelmatig draagt, is het aan te raden het stil te zetten als dit mogelijk is. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterij, oplaadbare batterijen of een batterij oplader.

Uw 379 batterij nodig? Ontdek Batterijenstunter.be, uw betrouwbare bron!