SR43SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR43SW batterij betreft een horlogebatterij van het zilveroxide type, met een nominale spanning van 1,55V. Deze specifieke batterij wordt breed toegepast in diverse horlogemodellen van verschillende fabrikanten. Elk horlogemerk hanteert zijn eigen unieke codering voor de SR43SW, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Indien uw huidige batterij de aanduiding 301, V301 of SR43SW draagt, kunt u zonder beperkingen overstappen naar deze vervangende horlogebatterij. Zelfs wanneer u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt, bent u niet gebonden aan één bepaald merk. De Varta horlogebatterijen, die wij beschikbaar stellen, dienen in alle gevallen als uitstekende alternatieven voor diverse merken. In veel online winkels wordt dit type horlogebatterij aangeboden onder een specifieke code, maar met onze bijgevoegde pakbon kunt u direct vaststellen welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor het altijd glashelder is welke batterij geschikt is voor uw specifieke horloge.

Kan ik alkaline batterijen in mijn horloge gebruiken?

Het komt nog vaak voor dat mensen geneigd zijn alkaline batterijen in hun horloges te gebruiken. Echter, wij adviseren ten zeerste om altijd voor zilveroxide te kiezen. Het gebruik van alkaline batterijen brengt aanzienlijke risico's op lekkages met zich mee en bovendien is de levensduur ervan beperkter. Het is raadzaam om batterijen met de aanduiding LR of AG te vermijden. Tip: De code is vaak klein gedrukt; een foto met uw mobiele telefoon kan uitkomst bieden door deze te vergroten, waardoor u altijd het juiste nummer tot uw beschikking heeft.

Kunnen wij ook de SR43SW batterij in uw horloge vervangen?

Veelvuldig wordt ons gevraagd of wij ook de SR43SW horloge batterij kunnen vervangen. Spijtig genoeg moeten wij hierop ontkennend antwoorden. Gezien de diversiteit aan horlogemodellen vereist elke horloge een specifieke benadering voor opening, waarvoor gespecialiseerd gereedschap nodig is. Bovendien zijn vele horloges waterbestendig, wat de noodzaak tot plaatsing van nieuwe afdichtingen met zich meebrengt. Voor vervanging van uw SR43SW batterij adviseren wij een bezoek aan een juwelier, daar zij zich specialiseren in het vervangen van deze type knoopcellen.

Wat is de levensduur van de SR43SW batterij?

De zilveroxide horloge batterijen vertonen een bijzonder lage ontladingscurve, wat betekent dat de SR43SW batterij slechts een minimale spanningsvermindering ervaart gedurende haar aanwezigheid in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal ingebouwde functies. Bij frequente activatie van bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie zal de batterij sneller ontladen raken. In geval van afwezige functies zal de lading daarentegen langer gehandhaafd blijven. In sommige horloges bevinden zich meerdere batterijen; hierdoor kan het uurwerk blijven functioneren terwijl specifieke functies uitgeschakeld zijn. Indien u uw horloge niet draagt, is het raadzaam om deze indien mogelijk stil te zetten. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterijoplaadbare batterijen of een batterijlader.

SR43SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.