Slangenboor

115 ProductenPagina 1 van 5

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte boor om diepe gaten mee te kunnen boren in zachte houtsoorten kan de keuze voor het aankopen van een zogenaamde slangenboor al snel zijn gemaakt. Voor dit type houtboor geldt dat er in de praktijk ook vaak naar wordt verwezen als zijnde een balkenboor of een zogenaamde houtspiraalboor. Voor deze boor geldt dat ze eenvoudig te herkennen valt aan haar vorm. Ze beschikt namelijk over een opvallend grove spiraal. Deze grove spiraal is uiteraard geen overbodige luxe. Ze is dan ook een absolute vereiste om het zaagsel van het hout goed af te kunnen voeren. Dit zorgt ervoor dat er in de praktijk dus gewoon door kan worden geboord. De boor hoeft dus met andere woorden hiervoor niet telkens opnieuw uit het hout te worden gehaald. Bent u ook van plan om een slangenboor aan te schaffen? Dan is het met zekerheid de moeite waard om te overwegen om dit hier te doen bij Batterijenstunter.be!

Wat zijn slangenboren precies?

Voordat u aan de slag gaat met een slangenboor spreekt het voor zich dat het van belang is om te weten wat een dergelijke boor nu precies is. Heeft u nood aan een bepaald type boor waarmee u mooie, ronde en diepe gaten kunt boren in zachte houtsoorten? In dat geval zal u tot de conclusie komen dat het aankopen van één van de aanwezige slangenboren in het assortiment hier bij Batterijenstunter.be een uitstekende keuze kan zijn. Voor deze slangenboren geldt dat deze aangekocht kunnen worden in niet alleen verschillende lengtes, maar tevens ook in verschillende diameters. Op deze manier is er altijd een exemplaar beschikbaar die voldoet aan uw wensen.

Voor een slangenboor geldt dat deze altijd beschikt over een zeskant aansluiting. Bovendien is het tevens zo dat ze zich kenmerken door een optimale spaan- en warmteafvoer. Op deze manier wordt het mogelijk om zeer nauwkeurig te boren en kan tegelijkertijd ook het optreden van schade aan het hout worden voorkomen. Voor deze boor geldt verder dat ze is vervaardigd uit gehard staal. Aan de bovenkant is er sprake van een gemonteerde boorpunt wat een eenvoudige centrering mogelijk maakt. Is het voor u ondertussen duidelijk wat een slangenboor nu precies is? Dan zal u uiteraard ook graag willen weten hoe u er nu precies gebruik van dient te maken.

Hoe maakt u gebruik van een slangenboor?

Wanneer u gebruik gaat maken van een slangenboor is het van belang om er rekening mee te houden dat er op een vrij specifieke manier te werk moet worden gegaan. In eerste instantie doet u er bijvoorbeeld goed aan om te boren op een laag toerental. Voor dit type boor geldt dat ze zich kenmerkt door een scherpe schroefdraad welke zich bevindt aan het einde van de boor.

Voor deze schroefdraad geldt dat er ook naar wordt verwezen als zijnde het zogenaamde centreerpunt. Deze is ervoor verantwoordelijk dat er uitermate nauwkeurig geboord kan worden in het materiaal. Bovendien is het zo dat deze schroefdraad er tevens bekend om staat zich vast te zetten in het hout. Op deze manier weet de slangenboor zichzelf als het ware in het hout te trekken.

Naast bovenstaande is het tevens van belang om te weten dat een slangenboor beschikt over een zeskant aansluiting. Deze zeskant aansluiting zorgt ervoor dat de boor niet zal slippen in de boormachine wanneer u aan het boren bent. In ieder geval is door middel van deze informatie meteen duidelijk gemaakt hoe slangenboren in de praktijk nu precies werken.

In welke houtsoorten kunt u er precies mee boren?

Voor een slangenboor geldt dat ze is bedoeld om ermee te kunnen boren in tal van uiteenlopende houtsoorten. Dit gezegd hebbende is het zeker niet de bedoeling om ermee te boren in alle soorten hout. Voor elke houtsoort geldt namelijk dat ze in de praktijk over een iets andere boortechniek beschikt. Voor slangenboren geldt dat u er eigenlijk enkel gebruik van kunt maken in zachte houtsoorten. Bovendien is het zo dat deze boor ook kan worden ingezet bij tal van veelzijdige klussen. Dit draagt in de praktijk uiteraard alleen maar bij aan haar ontzettend grote populariteit.

Bent u bijvoorbeeld van plan om een proefgat te maken voor een schroef? Of wilt u eerder een groot gat maken voor de ventilatie? In beide gevallen zal u tot de conclusie komen dat u gebruik kunt maken van één van de verschillende slangenboren die op de markt zijn terug te vinden. Niet alleen de veelzijdigheid, maar ook de universaliteit van dit type boor zorgt ervoor dat ze eigenlijk niets meer of minder is dan een onmisbaar gereedschap voor iedereen die werkt met hout.

Interessante tips voor boren met slangenboren

Eerder op deze pagina hebben we u reeds vrij uitgebreid beschreven op welke manier u kunt boren met een slangenboor. Dit gezegd hebbende blijkt in de praktijk niet zelden dat mensen bij het boren met dit type van boor toch nog enkele fouten maken. Om deze fouten te kunnen voorkomen hebben we hieronder enkele zeer interessante tips voor u op een rijtje gezet.

  1. Boor het gat niet in één keer wanneer dat niet eenvoudig gaat. Kies er bij voorkeur eerder voor om de boor af en toe eens te lossen. Op deze manier komen alle spaanders en al het schaafsel uit het gat. Het hout zal op deze manier niet te heet worden, waardoor u bent verzekerd van het beste eindresultaat.
  2. Boor met een beperkte snelheid en oefen niet teveel druk uit op de boor. De boor zal zichzelf in het hout trekken wanneer u dat toelaat. Dit zal gebeuren met behulp van de schroef en de spiraal waarover ze beschikt.
  3. Tot slot is het ook altijd van belang om ervoor te zorgen dat uw slangenboor goed onderhouden wordt. Een scherpe boor maakt het werk niet alleen lichter, daarnaast zal u ook kunnen vaststellen dat dit de levensduur alleen maar ten goede zal komen.

Voor heel veel mensen kunnen de hierboven aangehaalde tips met betrekking tot het gebruik van hun slangenboor zeer de moeite waard zijn om te volgen. Niet alleen kan het uitvoeren van uw werkzaamheden hierdoor efficiënter gebeuren, daarnaast zal u tevens tot de conclusie komen dat ze ook de levensduur van uw gereedschap absoluut ten goede zullen komen.

Koop uw slangenboor hier bij Batterijenstunter.be!

Wanneer u van plan bent om een slangenboor aan te kopen spreekt het voor zich dat u dit altijd zal willen doen bij een echt betrouwbare webwinkel welke beschikt over een goede expertise. In dat geval bent u hier bij Batterijenstunter.be met absolute zekerheid aan het juiste adres. Het bestellen van de door u gewenste slangenboor bij ons voorziet u dan ook niet alleen maar van een uitstekende kwaliteit, maar ook van een prima kostprijs. Vergeet bovendien ook zeker niet om nog even verder te kijken in ons assortiment. U treft er namelijk ook onder meer de volgende zaken in aan:

  • Speedboren;
  • Forstnerboren

Bent u eerder op zoek naar een houtborenset of wilt u graag nog ander (boor)gereedschap bestellen? In al deze gevallen helpen wij u hier bij Batterijenstunter.be zeer graag verder!

Snel nood aan een nieuwe boor? Geen probleem!

In menig aantal gevallen is het zo dat u snel nood kunt hebben aan een (nieuwe) slangenboor. Wanneer dat het geval is spreekt het voor zich dat u niet voor vervelende verrassingen wil komen te staan wanneer u een bestelling heeft geplaatst. Hier bij Batterijenstunter.be is dat nooit het geval. Ook wanneer u snel nood heeft aan een (nieuwe) slangenboor zal u dan ook in de praktijk tot de conclusie komen dat dit nooit een probleem hoeft te zijn, in tegendeel!