CR1216 3 volt

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1
Ansmann CR1216 batterij
Ansmann CR1216 batterij
€2,89
Varta CR1216 batterij
Varta CR1216 batterij
€3,09

De CR1216 3-volt batterij is een lithium knoopcel met een diameter van 12 mm en een dikte van 1,6 mm. Deze afmetingen zijn al gecodeerd in de naam van de CR1216 3-volt batterij, waarbij de eerste twee cijfers verwijzen naar de diameter en de laatste twee naar de dikte. De "CR" staat voor "cylindrical round" en wordt meestal voorafgegaan door de rest van de code, zoals in dit geval, "CR1216 3 volt". Het is belangrijk op te merken dat er vele andere maten van lithium knoopcel batterijen beschikbaar zijn als deze afmetingen niet aan uw behoeften voldoen.

CR1216 3 volt batterij gebruiken

Om de CR1216 3-volt batterij te installeren, verwijdert u deze eerst uit de verpakking en plaatst u deze in het apparaat waarvoor u deze heeft gekocht. In veel gevallen ziet u aan één kant van de batterij een plus-teken (+), wat aangeeft dat deze kant overeenkomt met de positieve aansluiting in uw apparaat. Als er geen plus-teken aanwezig is, dient de kant waarop tekst staat geschreven altijd als de positieve zijde te worden beschouwd bij lithium knoopcellen. Bij gebruik in bijvoorbeeld een autosleutel is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het openen van de behuizing om schade te voorkomen en zorgvuldig te observeren hoe de batterij moet worden geplaatst. In de meeste gevallen is de zijde met de code zichtbaar en dient dit als een herkenningspunt.

Als u op zoek bent naar een CR1216 3-volt batterij, kunt u deze kopen bij Batterijenstunter.be, uw beste keuze voor batterijen. Maak uw bestelling compleet met onze AA batterijen, AAA batterijen, C batterijen, D batterijen of 9 volt batterijen.