SR512W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR512W batterij, een hoogwaardige zilveroxide horlogebatterij met een nominale spanning van 1,55V, biedt uitstekende prestaties en wordt toegepast in een brede reeks horlogemodellen van diverse vooraanstaande merken. Elk merk hanteert een unieke codering voor de SR512W batterij, wat resulteert in een verscheidenheid aan equivalente codes. Indien uw huidige batterij de aanduiding 335, V335, of SR512W heeft, kunt u zonder aarzeling deze batterij als vervanging aanschaffen. Dit geldt ook indien u momenteel een andere merkbatterij gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. Merkgebondenheid is geen beperking. Bij afwezigheid van specifieke W of SW varianten, wordt doorgaans de SW-code vermeld op de batterij of de verpakking. In dergelijke gevallen is de SW-code volkomen geschikt. Varta horlogebatterijen, beschikbaar via ons assortiment, bieden steevast een uitstekende vervangingsoplossing, ongeacht het oorspronkelijke merk.

Kunnen er alkaline batterijen gebruikt worden?

Het gebruik van alkaline batterijen in horloges is onverstandig en wordt sterk afgeraden. Kies te allen tijde voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een verhoogd risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen met aanduidingen LR en AG zijn ongeschikt. Tip: De code is vaak klein weergegeven; maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer te achterhalen.

Worden SR512W horlogebatterijen door ons vervangen?

Helaas kunnen wij geen vervangingsservice bieden voor SR512W horlogebatterijen. Het openen van horloges vereist specialistische gereedschappen en technieken, die variëren afhankelijk van het horlogemodel. Waterbestendige horloges vereisen bijvoorbeeld een zorgvuldige pakkingvervanging. Voor het vervangen van uw SR512W batterij kunt u het beste terecht bij een erkende juwelier, gespecialiseerd in dit type knoopcelvervanging.

Wat is de levensduur van de SR512W batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen, zoals de SR512W, vertonen een zeer geleidelijke ontladingscurve, waardoor de spanning slechts minimaal afneemt gedurende het gebruik in het horloge. De daadwerkelijke levensduur van de batterij hangt af van het type horloge en het aantal gebruikte functies. Indien bijvoorbeeld de verlichtingsfunctie frequent wordt ingeschakeld, zal de batterij sneller ontladen. Bij afwezigheid van gebruikte functies behoudt de batterij haar lading langer. In horloges met meerdere batterijen kan het voorkomen dat het uurwerk nog functioneert, maar bepaalde speciale functies niet meer operationeel zijn. Indien u het horloge niet draagt, wordt geadviseerd deze stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een CR2 batterij, MN27 batterijCR1/3N batterij of een LR1 batterij.

SR512W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.