SR920W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR920W horlogebatterij, vervaardigd op basis van zilveroxide en met een spanning van 1,55V, vindt wijdverbreide toepassing in een scala aan horlogemodellen van diverse fabrikanten. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de SR920W batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Indien uw oude batterij de code 370, V370, of SR920W draagt, kunt u deze gebruiken als vervanging. Dit geldt ook als u momenteel een ander merk batterij heeft, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. Merkgebondenheid is hierbij niet dwingend. Onze Varta horlogebatterijen vormen in alle gevallen uitstekende alternatieven voor elk ander merk. In tegenstelling tot veel webshops die de batterijen verkopen onder een specifieke code, bieden wij een pakbon die direct aangeeft welke codes corresponderen met uw bestelling, waardoor het altijd duidelijk is welke batterij geschikt is voor uw horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Het komt nog regelmatig voor dat mensen kiezen voor alkaline batterijen in hun horloges. Wij raden dit ten zeerste af; het gebruik van zilveroxide is altijd de beste keuze. Alkaline batterijen vergroten het risico op lekkage aanzienlijk en hebben bovendien een kortere levensduur. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Tip: De code staat vaak klein afgedrukt. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer te achterhalen.

Kunnen wij de SR920W batterij van uw horloge vervangen?

We worden vaak gevraagd of we de SR920W horlogebatterij kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. Aangezien er een groot aantal horlogemodellen bestaat, zijn er diverse methoden om horloges te openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap benodigd is. Ook zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze de plaatsing van een nieuwe afdichting. Indien u uw SR920W batterij wilt laten vervangen, raden we u aan om een juwelier te bezoeken, aangezien zij zich toeleggen op het vervangen van dit soort knoopcellen.

Levensduur van de SR920W batterij

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een uiterst geleidelijke ontladingscurve, waardoor de SR920W batterij slechts in beperkte mate spanningsverlies ondergaat bij gebruik in een horloge. De duur van de batterij hangt af van het type horloge en het aantal ingeschakelde functies. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld verlichting zal de batterij sneller ontladen. Als er geen functies in werking zijn, blijft de lading langer behouden. Sommige horloges maken gebruik van meerdere batterijen, waardoor het uurwerk mogelijk blijft werken, maar specifieke functies uitvallen. Indien u uw horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten, indien deze functie beschikbaar is.

SR920W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.