SR1120W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR1120W batterij, ook bekend als een zilveroxide horlogebatterij met een spanning van 1,55V, vindt wijdverspreid gebruik in diverse horlogemodellen van uiteenlopende merken. Elk horlogebatterij producerend merk hanteert een eigen codering voor de SR1120W batterij, waardoor meerdere equivalente codes bestaan. Dus, indien uw oude batterij de code 391, V391, SR55 of SR1120W draagt, kunt u deze aanschaffen als vervangende horlogebatterij. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. U bent niet gebonden aan een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen dienen uitstekend als vervangers voor elke andere fabrikant. Vaak verkopen online winkels deze batterijen onder specifieke codes, wat kan leiden tot verwarring bij het kiezen van de juiste batterij voor uw horloge, vooral als u verschillende typen heeft gekocht. Onze meegeleverde pakbon verduidelijkt welke codes overeenkomen met uw bestelling, waardoor u altijd de juiste batterij voor uw horloge kunt bestellen.

Kan ik alkaline batterijen in mijn horloge gebruiken?

We merken nog steeds vaak dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. We adviseren dit echter ten zeerste af. Kies altijd voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekken met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Tip: De code is vaak erg klein afgedrukt; maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer te hebben.

Kunnen wij ook uw SR1120W horlogebatterij vervangen?

Er wordt ons vaak gevraagd of wij de SR1120W horloge batterij ook voor u plaatsten. Het antwoord is helaas nee. Er zijn veel verschillende soorten horloges en daarmee ook verschillende manieren waarop een horloge geopend moet worden en dat gespecialiseerde gereedschap hebben wij niet. Ook zijn vele horloges waterdicht en dient er een nieuwe pakking geplaatst te worden. Wilt u uw SR1120W batterij laten vervangen, gaat u dan naar een juwelier, zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van deze knoopcel.

Hoe lang gaat de SR1120W batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen hebben een langzame ontlaadcurve, waardoor de SR1120W batterij slechts een kleine hoeveelheid spanning verliest wanneer deze in een horloge wordt gebruikt. De levensduur van een horlogebatterij varieert afhankelijk van het type horloge en het aantal gebruikte functies. Bij frequente activering van functies zoals verlichting zal de batterij sneller ontladen. Als er geen functies actief zijn, behoudt de batterij zijn lading langer. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, wat kan resulteren in een werkend uurwerk maar inactieve speciale functies. Als u uw horloge niet gebruikt, zet het dan stil indien mogelijk.

SR1120W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.