SR1154W

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR1154W horlogebatterij wordt vervaardigd met zilveroxide en levert een energie van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid ingezet in een uitgebreide reeks horlogemodellen, afkomstig van verschillende merken. Elke horlogebatterijfabrikant hanteert een unieke code voor de SR1154W batterij, wat resulteert in diverse equivalente aanduidingen. Indien uw huidige batterij bijvoorbeeld is gemarkeerd met de codes 303, V303, SR44W of SR1154W, dan vormt deze horlogebatterij een geschikte vervanger. Dit geldt zelfs indien u momenteel een ander merk, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, gebruikt. U bent niet gebonden aan een specifiek merk. In situaties waar er geen specifieke W of SW varianten voorhanden zijn, wordt vaak de code SW op de batterij of verpakking vermeld, wat aangeeft dat deze bruikbaar is. Onze Varta horlogebatterijen dienen in alle omstandigheden als uitstekende alternatieven voor andere merken. Veel online winkels presenteren het horlogebatterijtje doorgaans enkel onder een bepaalde code. Wanneer u deze ontvangt, is het echter lastig om te bepalen welke batterij geschikt is voor uw horloge, vooral als u meerdere types hebt aangeschaft. Onze bijgevoegde pakbon biedt directe informatie over identieke codes, waardoor het altijd helder is welke batterij voor welk horloge is bedoeld.

Kunnen alkaline batterijen in horloges worden gebruikt?

Het gebruik van alkaline batterijen in horloges wordt nog regelmatig waargenomen. Wij raden dit echter sterk af. Kies te allen tijde voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen gemarkeerd met de letters LR en AG dienen vermeden te worden. Tip: De code is vaak erg klein geschreven. Maak een foto met uw telefoon, zodat u deze kunt vergroten en altijd het correcte nummer kunt aflezen.

Kunnen wij ook uw SR1154W horlogebatterij vervangen?

We ontvangen regelmatig vragen over het vervangen van de SR1154W horlogebatterij. Helaas kunnen wij hier niet in voorzien. Aangezien er een breed scala aan horloges bestaat, variëren ook de methoden om deze te openen. Bovendien zijn veel horloges waterdicht en vereisen ze de plaatsing van een nieuwe afdichting. Als u uw SR1154W batterij wilt laten vervangen, raden we u aan om naar een juwelier te gaan, aangezien zij gespecialiseerd zijn in dit soort batterij vervangingen.

Hoe lang gaat de SR1154W batterij mee?

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een zeer geleidelijke ontlading, waardoor de SR1154W knoopcel slechts een kleine hoeveelheid energie verliest gedurende het gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en het aantal functies dat het bevat. Bij frequent gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller leeglopen. Als er echter geen functies in werking zijn, zal de lading langer behouden blijven. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, wat betekent dat het uurwerk wellicht blijft functioneren terwijl specifieke functies niet meer operationeel zijn. Wanneer u een horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten als deze optie beschikbaar is.

SR1154W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle horloge batterijen.