SR41W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR41W knoopcelbatterij, een zilveroxide-horlogebatterij met een vermogen van 1,55V, wordt wijdverspreid toegepast in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de SR41W batterij, waardoor er meerdere equivalente codes bestaan. Indien uw oude batterij de code 392, V392, SR41W of SR736W draagt, kunt u zonder problemen deze SR41W batterij aanschaffen ter vervanging. Dit geldt ook als u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt; u bent niet beperkt tot een specifiek merk. Onze aangeboden Varta horlogebatterijen zijn in alle gevallen uitstekende alternatieven voor andere merken. Veel online winkels verkopen deze batterijen onder specifieke codes, maar met onze meegeleverde pakbon kunt u direct zien welke codes overeenkomen met uw bestelling, zodat u altijd de juiste batterij voor uw horloge heeft.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Het blijft een veelvoorkomende vergissing: het inzetten van alkaline batterijen in horloges. Wij raden dit ten zeerste af. Kies altijd voor zilveroxide batterijen; alkaline batterijen hebben een aanzienlijk risico op lekken en gaan bovendien minder lang mee. Batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn dus ongeschikt. Tip: De code is vaak erg klein; maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer te hebben.

Kunnen we de SR41W batterij van uw horloge vervangen?

We worden vaak gevraagd of we de SR41W horlogebatterij kunnen vervangen. Helaas is het antwoord nee. Vanwege de verscheidenheid aan horloges zijn er ook verschillende manieren om ze te openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap nodig is. Daarnaast zijn veel horloges waterdicht en vereisen ze een nieuwe afdichting. Als u de SR41W batterij wilt vervangen, raden we u aan naar een juwelier te gaan; zij hebben ervaring met het vervangen van dit type knoopcelbatterij.

Hoelang gaat de SR41W batterij mee?

Zilveroxide-horlogebatterijen hebben een langzame ontladingscurve, waardoor de SR41W batterij slechts een kleine hoeveelheid spanning verliest terwijl deze in het horloge zit. De levensduur van de batterij is afhankelijk van het horlogetype en het aantal gebruikte functies. Bij veelvuldig gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller leeg raken. Als er geen functies worden gebruikt, behoudt de batterij zijn lading langer. Sommige horloges gebruiken meerdere batterijen; in dat geval kan het uurwerk doorgaan, maar werken specifieke functies niet meer. Als u het horloge niet draagt, zet het dan stil als dat mogelijk is. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterijoplaadbare batterijen of een batterijlader.

SR41W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.