SR48

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR48 batterij, een zilveroxide horlogebatterij met een spanning van 1,55V, vindt uitgebreid gebruik in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de SR48 batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Indien uw batterij de aanduiding 393, V393, SR48 of SR754W draagt, is deze vervangbaar. Dit geldt tevens als u een merk als Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt. Zelfs bij de codering SR48W of SR48SW is vervanging mogelijk. De Varta horlogebatterijen die wij aanbieden zijn zonder uitzondering uitstekende alternatieven voor elk ander merk. Vaak bieden webwinkels het horlogebatterijtje enkel onder een specifieke code aan, wat bij ontvangst tot verwarring kan leiden wanneer u meerdere typen aanschaft. Onze bijgeleverde pakbon verduidelijkt welke codes overeenkomen met uw bestelling, zodat u altijd de juiste batterij voor uw horloge heeft.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Het komt nog vaak voor dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. Dit is echter niet aan te raden; kies altijd voor zilveroxide. Alkaline batterijen hebben een aanzienlijk risico op lekkage en gaan bovendien minder lang mee. Vermijd batterijen met de aanduidingen LR en AG. Tip: De code is vaak erg klein gedrukt. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om het juiste nummer te achterhalen.

Kunnen wij ook de SR48 batterij in uw horloge vervangen?

We krijgen vaak de vraag of wij de SR48 horlogebatterij kunnen plaatsen. Helaas is het antwoord nee. Verschillende horloges vereisen verschillende methoden voor het openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap benodigd is. Ook zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe pakking. Als u uw SR48 batterij wilt vervangen, raden we u aan naar een juwelier te gaan, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van deze knoopcel.

Wat is de levensduur van de SR48 batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een zeer geleidelijke ontlading, waardoor de SR48 batterij slechts minimale spanning verliest tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij varieert afhankelijk van het type horloge en het aantal functies. Bij frequent gebruik van bijvoorbeeld een verlichtingsfunctie zal de batterij sneller leeg raken. Zonder aanwezige functies behoudt de batterij langer lading. Sommige horloges gebruiken meerdere batterijen, waardoor het uurwerk mogelijk doorloopt terwijl speciale functies uitgeschakeld zijn. Als u het horloge niet draagt, zet het dan stil indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterijoplaadbare batterijen of een batterijlader.

SR48 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.