SR616SW

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR616SW horloge batterij is een zilveroxide-knoopcel met een vermogen van 1,55V en wordt wijdverspreid toegepast in diverse horlogemodellen van verschillende merken. Elk horlogebatterij producerend merk hanteert een eigen codering voor de SR616SW batterij, wat resulteert in meerdere equivalente codes. Als de code op uw oude batterij bijvoorbeeld 321, V321, SR65 of SR616SW is, kunt u deze aanschaffen als vervanging. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk gebruikt, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac. U bent niet beperkt tot een specifiek merk. Onze Varta horlogebatterijen dienen in alle gevallen uitstekend als alternatief voor andere merken. Veel online winkels verkopen horlogebatterijen onder specifieke codes, maar op onze bijgevoegde pakbon kunt u direct zien welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor duidelijk wordt welke batterij u voor uw horloge heeft gekocht.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in horloges?

Er komt nog steeds vaak voor dat mensen alkaline batterijen in hun horloges plaatsen. Wij raden dit ten zeerste af. Kies altijd voor zilveroxide, omdat alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien minder lang meegaan. De batterijen met de aanduidingen LR en AG dienen niet te worden gebruikt. Tip: De code is vaak erg klein afgedrukt. Maak een foto met uw telefoon en vergroot deze om altijd het juiste nummer bij de hand te hebben.

Kunnen wij de SR616SW batterij van uw horloge ook vervangen?

We krijgen vaak de vraag of we de SR616SW horlogebatterij voor u kunnen plaatsen. Helaas is het antwoord nee. Er zijn talloze horlogemodellen en elke vereist een andere methode om te openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap nodig is. Daarnaast zijn veel horloges waterdicht en moet er een nieuwe pakking worden aangebracht. Als u uw SR616SW batterij wilt laten vervangen, raden we u aan naar een juwelier te gaan, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van dit soort knoopcellen.

Wat is de levensduur van de SR616SW batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen vertonen een zeer geleidelijke ontladingscurve, waardoor de SR616SW batterij slechts een minimale spanningsvermindering ondergaat wanneer deze in een horloge wordt gebruikt. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het aantal functies dat wordt gebruikt. Als bijvoorbeeld een verlichtingsfunctie regelmatig wordt gebruikt, zal de batterij sneller leeglopen. Als er geen functies worden gebruikt, zal de lading langer behouden blijven. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, waardoor het uurwerk wellicht blijft lopen, maar bepaalde speciale functies niet meer werken. Als u uw horloge niet draagt, schakel het dan uit als dit mogelijk is. Maak uw bestelling compleet met een MN11 batterij, MN27 batterijMN21 batterij of een AAAA batterij.

SR616SW batterij kopen? Batterijenstunter.be voor alle batterijen.