162 batterij

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

Binnen deze productcategorie ontdekt u de 162 batterij, een veelgebruikte knoopcel van formaat. Met afmetingen van 7,9 x 2,1 mm is deze knoopcel compact en handig. De alkaline batterij levert een spanning van 1,5V. Naast dit type zijn er diverse andere soorten van de alkaline knoopcellen beschikbaar. Hieronder vindt u uitgebreide informatie over de 162 batterij, inclusief toepassingen, alternatieve aanduidingen en de zilveroxide optie.

Alternatieve coderingen voor de 162 batterij

Het kan soms verwarrend zijn, want naast de aanduiding 162 kunnen ook andere codes op de alkaline 162 batterij staan. Verschillende leveranciers maken gebruik van diverse codes. Zo kunt u bijvoorbeeld de codes AG11, LR58 of LR721 aantreffen op dezelfde 162 batterij. Ondanks de verschillende aanduidingen betreft het echter steeds dezelfde knoopcel. Deze batterij wordt doorgaans ingezet bij situaties met laag stroomverbruik, omdat een alkaline knoopcel van dit formaat beperkte lading kan opslaan en daardoor niet geschikt is voor situaties waar veel vermogen vereist is. Onze verkochte alkaline knoopcellen zijn uitstekende vervangers voor alle merken. Vaak worden deze knoopcellen in webshops onder specifieke codes verkocht, wat kan leiden tot verwarring wanneer u ze ontvangt, vooral als u verschillende types heeft aangeschaft. Onze bijgevoegde pakbon vermeldt welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor het altijd duidelijk is welke knoopcel u voor welke toepassing heeft besteld.

Vermijd het gebruik van een 162 batterij in horloges

Het komt nog regelmatig voor dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. Dit is echter af te raden; kies altijd voor zilveroxide horloge batterijen. Alkaline batterijen hebben namelijk een hogere kans op lekken en gaan bovendien minder lang mee in horloges. De batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn niet geschikt voor dit doel. Als u op zoek bent naar een vervanging voor de 162 batterij voor uw horloge, kies dan voor de SR721 batterij. U kunt elke alkaline knoopcel vervangen door een zilveroxide variant, wat ook onze aanbeveling is voor horlogegebruik. Bij gebruik van alkaline batterijen dient u de batterij eerder te vervangen, wat uiteindelijk hogere kosten met zich meebrengt dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide batterijen. 162 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.