SR64

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR64 zilveroxide horlogebatterij met een spanningsniveau van 1,55V, heeft zijn plaats verworven als een betrouwbare energiebron voor een breed scala aan horlogemodellen van diverse merken. Elk horlogemerk hanteert een eigen codering voor de SR64 batterij, wat heeft geleid tot verschillende equivalente codes, zoals 319, V319, SR527SW en SR64. Of uw horlogebatterij de code SR64W of SR64SW draagt, u kunt zonder aarzeling kiezen voor deze batterij als vervanging. Ongeacht of uw voorkeur uitgaat naar gerenommeerde merken zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac, de Varta horlogebatterijen die wij aanbieden, vormen uitstekende alternatieven. Wij hechten er waarde aan om u te voorzien van duidelijkheid; daarom vermelden wij op de bijgeleverde pakbon welke codes overeenkomen met uw bestelling, zodat u altijd precies weet welke batterij geschikt is voor uw specifieke horloge.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in een horloge?

Het komt nog regelmatig voor dat mensen ervoor kiezen om alkaline batterijen te plaatsen in horloges. Wij adviseren met klem om dit niet te doen en te allen tijde te opteren voor zilveroxide batterijen. Het gebruik van alkaline batterijen brengt aanzienlijke risico's met zich mee, waaronder lekkage, en bovendien hebben deze batterijen een kortere levensduur. Het is belangrijk om de batterijen met de aanduidingen LR en AG te vermijden. Tip: De code is vaak miniscuul gedrukt. Maak gerust een foto met uw mobiele telefoon, zodat u de mogelijkheid heeft om deze te vergroten en altijd het correcte nummer bij de hand heeft.

Bieden wij tevens de dienst voor het vervangen van de SR64 horlogebatterij aan?

We ontvangen regelmatig vragen over onze mogelijkheid om de SR64 horlogebatterij voor u te installeren. Helaas moeten wij u mededelen dat wij deze service niet kunnen aanbieden. Aangezien horloges in diverse varianten voorkomen, met uiteenlopende methoden om ze te openen, beschikken wij niet over het gespecialiseerde gereedschap dat hiervoor vereist is. Daarbij zijn veel horloges waterbestendig, wat betekent dat er tevens nieuwe afdichtingen geplaatst moeten worden. Indien u interesse heeft om uw SR64 batterij te laten vervangen, raden wij u aan om een bezoek te brengen aan een juwelier, die deskundig is op dit gebied.

Wat is de levensduur van de SR64 batterij?

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een zeer geleidelijke ontladingscurve, waardoor de SR64 batterij slechts een minimale spanningsvermindering ondergaat gedurende zijn levensduur in een horloge. De duurzaamheid van een horlogebatterij hangt af van het horlogemodel en het aantal gebruikte functies. Als bijvoorbeeld een verlichtingsfunctie frequent wordt ingezet, zal de batterij sneller ontladen raken. Indien er geen specifieke functies actief zijn, zal de batterijlading langer behouden blijven. In sommige horloges zijn meerdere batterijen geplaatst, waardoor het mogelijk is dat het uurwerk blijft functioneren terwijl specifieke functies uitvallen. Wanneer u uw horloge niet draagt, is het raadzaam om het stil te zetten indien dit mogelijk is. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, CR123a batterijCR1/3N batterij of een batterijlader.

SR64 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.