164 batterij

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

Binnen deze productcategorie treft u de 164 batterij aan, een veelgebruikte knoopcel van formaat. Deze knoopcel, met afmetingen van 6,8 x 2,15 mm, is compact en wijdverspreid in gebruik. De geleverde spanning door deze alkaline batterij bedraagt 1,5V. Naast dit type zijn er diverse andere soorten van de alkaline knoopcellen beschikbaar. Hieronder vindt u uitgebreide informatie over de 164 batterij, inclusief details over toepassingen, alternatieve benamingen en het zilveroxide vervangingsalternatief.

Andere codes voor de 164 batterij

Het kan verwarrend zijn, maar naast de aanduiding 164 kunnen er andere codes op de alkaline 164 batterij voorkomen. Diverse leveranciers maken gebruik van verschillende coderingen. Zo kunnen codes zoals AG1, LR60, LR620 of LR621 op de 164 batterij voorkomen; het betreft echter steeds dezelfde knoopcel. Deze batterij wordt doorgaans ingezet wanneer er behoefte is aan laag stroomverbruik. Dit komt doordat een alkaline knoopcel met deze afmetingen een beperkte lading kan vasthouden, waardoor deze niet geschikt is voor situaties met hoog vermogensgebruik. De alkaline knoopcellen die wij aanbieden vormen stuk voor stuk uitstekende alternatieven voor elk ander merk. Vaak worden knoopcellen in webshops onder specifieke codes verkocht, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen welke batterij vereist is bij ontvangst, vooral als er meerdere varianten zijn aangeschaft. Op de meegeleverde pakbon kunt u direct zien welke codes overeenkomen met de door u bestelde code, waardoor het altijd duidelijk is welke knoopcel voor welke toepassing is besteld.

Gebruik een 164 batterij niet in een horloge

We constateren nog regelmatig dat mensen alkaline batterijen in horloges plaatsen. Dit is echter af te raden; kies altijd voor zilveroxide horloge batterijen. Alkaline batterijen vergroten het risico op lekkages en hebben bovendien een kortere levensduur. Batterijen met de aanduidingen LR en AG dienen niet te worden gebruikt voor dit doel. Wanneer u op zoek bent naar een vervangende batterij voor de 164 knoopcel in uw horloge, raden wij de SR621 batterij aan. Kortom, elke alkaline knoopcel kan worden vervangen door een zilveroxide variant, wat met name bij gebruik in horloges wordt aanbevolen. Bij het gebruik van alkaline batterijen zult u deze eerder moeten vervangen, hetzij zelf of door een professional, wat hogere kosten met zich meebrengt dan het prijsverschil tussen alkaline en zilveroxide. 164 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.