LR1142 batterij

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

Binnen deze productcategorie treft u de LR1142 batterij aan. Deze specifieke knoopcel geniet brede populariteit in diverse toepassingen. Met compacte afmetingen van 11,6 x 4,2 mm biedt deze batterij een spanningsuitvoer van 1,5V. Naast dit type zijn er diverse andere soorten van de alkaline knoopcellen beschikbaar. Onderstaand vindt u uitgebreide informatie over de LR1142 batterij, inclusief toepassingsgebieden, alternatieve benamingen en de beschikbaarheid van een zilveroxide alternatief.

Alternatieve codes voor de LR1142 batterij

Het kan verwarrend zijn, maar naast de aanduiding LR1142 kunnen andere codes voorkomen op de alkaline LR1142 batterij. Leveranciers hanteren diverse coderingen, waardoor u mogelijk codes zoals AG12, LR43 of 186 kunt tegenkomen op dezelfde batterij. Ondanks de verscheidenheid aan codes betreft het telkens dezelfde knoopcel. Deze batterij wordt doorgaans ingezet bij toepassingen met een laag stroomverbruik, vanwege de beperkte ladingopslagcapaciteit van een alkaline knoopcel van deze afmetingen. Ons assortiment alkaline knoopcellen fungeert in alle gevallen uitstekend als vervanging voor andere merken. Veel online winkels verkopen knoopcellen onder specifieke codes, wat bij ontvangst tot verwarring kan leiden, vooral bij aanschaf van verschillende varianten. Onze meegeleverde pakbon vermeldt echter welke codes gelijk zijn aan de door u bestelde code, waardoor u altijd duidelijkheid heeft over de benodigde knoopcel voor elke toepassing.

Alternatief voor de LR1142 batterij: zilveroxide

Het komt nog vaak voor dat mensen horloges voorzien van alkaline batterijen. Dit is echter niet aan te raden. De keuze voor een zilveroxide horloge batterij is altijd verstandiger, aangezien alkaline batterijen een risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen met de aanduidingen LR en AG zijn dan ook ongeschikt voor horlogetoepassingen. Als alternatief voor de LR1142 batterij in uw horloge raden wij de SR43 batterij aan. Voor horloges raden wij sterk aan om elke alkaline knoopcel te vervangen door een zilveroxide variant. Ondanks de hogere kosten van zilveroxide wegen de voordelen op tegen het prijsverschil met alkaline, gezien de langere levensduur en de lagere vervangingsfrequentie.

Waarom kiezen voor onze LR1142 batterijen?

Bij vele online winkels kunt u talloze LR1142 batterijen bestellen, waarna blijkt dat ze niet voorradig zijn. Onze werkwijze bij Batterijenstunter.be is anders. Het aantal LR1142 batterijen dat u op onze webshop ziet, is daadwerkelijk op voorraad. U kunt niet meer bestellen dan wat fysiek beschikbaar is in onze voorraad. Hierdoor bent u altijd verzekerd van direct leverbare artikelen. Mocht u grotere aantallen nodig hebben, kunt u contact met ons opnemen. Vaak kunnen we snel schakelen om aan uw vraag te voldoen. LR1142 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor de beste aanbieding.