SR69

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1

De SR69 horloge batterij is een hoogwaardige zilveroxide knoopcel met een nominale spanning van 1,55V. Deze batterij wordt wijdverspreid toegepast in diverse horlogemodellen van verschillende fabrikanten. Elk horlogemerk hanteert zijn eigen codering voor de SR69 batterij, wat resulteert in diverse equivalente codes, zoals 371, V371, SR69, SR920SW, SR69W en SR69SW. Dit maakt het eenvoudig om een passende vervangende batterij te selecteren, zelfs als uw horloge oorspronkelijk een ander merk batterij had, zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac. Wij bieden Varta horlogebatterijen aan als uitstekende alternatieven voor elk merk. Onze verstrekte pakbon bevat duidelijke informatie over gelijkwaardige codes, waardoor u altijd de juiste batterij voor uw horloge kunt bestellen.

Is het mogelijk om alkaline batterijen te gebruiken in uw horloge?

We adviseren sterk tegen het gebruik van alkaline batterijen in horloges. Het is raadzaam om te kiezen voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een aanzienlijk risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Vermijd het gebruik van batterijen met de aanduidingen LR en AG. Handige tip: De batterijcode is vaak klein afgedrukt; maak een foto met uw telefoon en zoom in om het nummer goed te kunnen lezen.

Kunnen wij de SR69 batterij van uw horloge vervangen?

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij de SR69 horlogebatterij ook kunnen vervangen. Helaas moeten wij deze vraag ontkennend beantwoorden. De diversiteit aan horlogemodellen vereist specifiek gereedschap en technieken voor het openen van horloges, vooral omdat veel horloges waterbestendig zijn en een nieuwe afdichting vereisen. Voor een vakkundige vervanging van uw SR69 batterij raden wij u aan om een juwelier te bezoeken, aangezien zij gespecialiseerd zijn in het vervangen van deze knoopcellen.

Levensduur van de SR69 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen, zoals de SR69, vertonen een langzame ontlaadcurve, waardoor ze gedurende lange tijd hun spanning behouden. De levensduur van een horlogebatterij hangt af van het type horloge en het gebruik van functies. Bijvoorbeeld, als het horloge een lichtfunctie heeft die frequent wordt gebruikt, kan de batterij sneller leeglopen. Als er geen functies worden gebruikt, behoudt de batterij langer zijn lading. In sommige horloges worden meerdere batterijen gebruikt, wat kan resulteren in een nog functionerend uurwerk terwijl specifieke functies niet meer werken. Wanneer u uw horloge niet draagt, is het aan te raden om het indien mogelijk stil te zetten. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, CR123a batterijCR1/3N batterij of een batterijlader.

SR69 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.