SR44

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

De SR44 horlogebatterij, vervaardigd met zilveroxide en een voltage van 1,55V, vindt wijdverspreid gebruik in uiteenlopende horlogemodellen van diverse merken. Elk horlogemerk hanteert zijn eigen codering voor de SR44 batterij, wat resulteert in meerdere equivalenten. Bij het overwegen van alternatieve merken zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell, of Rayovac, dient te worden opgemerkt dat men niet strikt aan een specifiek merk gebonden is. Onze selectie Varta horlogebatterijen fungeert probleemloos als vervanging voor ieder ander merk. In tegenstelling tot vele andere webshops, verstrekken wij op onze meegeleverde pakbon duidelijkheid over de overeenkomende codes, waardoor het simpelweg identificeren van de juiste batterij voor uw horloge wordt vergemakkelijkt.

Diverse codes SR44

De SR44 batterij is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij de W en SW varianten dezelfde afmetingen delen. Het mixen van deze varianten heeft geen invloed op de functionaliteit van uw horloge. Niettemin, bestaat er een onderscheid in hun prestaties. De W variant, aangeduid als high drain batterij, staat kortstondige piekbelastingen toe en is daarom geschikt voor horloges met veeleisende functies zoals verlichting of alarm. Deze W batterij verbruikt echter sneller zijn energie. Voor horloges zonder dergelijke functies, is de SR44 batterij met de SW code een betere keuze. Tevens kan dit batterijtype dienen als hoogwaardig alternatief voor de alkaline batterijen AG13, LR44, LR1154 en A76.

Levensduur van de SR44 batterij

Zilveroxide horlogebatterijen kennen een trage ontlaadcurve, waardoor de SR44 knoopcel slechts beperkt spanningsverlies vertoont tijdens gebruik in een horloge. De levensduur van een horlogebatterij is afhankelijk van het type horloge en de hoeveelheid gebruikte functies. Bij frequent gebruik van functies zoals verlichting kan de batterij snel ontladen raken. Bij afwezigheid van dergelijke functies behoudt de batterij zijn lading langer. In sommige horloges zijn meerdere batterijen aanwezig, wat kan resulteren in een nog lopend uurwerk, maar uitgeschakelde speciale functies. Indien niet in gebruik, is het raadzaam het horloge stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium knoopcel batterij, CR123a batterijoplaadbare batterijen of een batterijlader.

SR44 batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.