SR416W

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

De SR416W horlogebatterij, een hoogwaardige zilveroxide knoopcel met een nominale spanning van 1,55V, is een essentieel component dat wordt toegepast in diverse horlogemodellen van uiteenlopende merken. Elke fabrikant van horlogebatterijen hanteert zijn eigen coderingssysteem voor de SR416W batterij, wat resulteert in diverse equivalente codes. Indien uw huidige batterij de codes 337, V337 of SR416W draagt, biedt deze batterij een geschikte vervangingsoptie. Dit geldt zelfs als u momenteel een ander merk zoals Renata, Murata, Energizer, Maxell of Rayovac gebruikt, aangezien u niet gebonden bent aan een specifiek merk. In situaties waar specifieke W of SW varianten ontbreken, wordt vaak de code SW vermeld op de batterij of de verpakking, welke eveneens compatibel is. Onze Varta horlogebatterijen staan garant voor uitstekende prestaties en kunnen zonder enige aarzeling als alternatief dienen voor andere merken.

Alkaline batterijen gebruiken in een horloge?

Het is niet raadzaam om alkaline batterijen te gebruiken in horloges. We adviseren ten zeerste om te opteren voor zilveroxide batterijen, aangezien alkaline batterijen een verhoogd risico op lekkage met zich meebrengen en bovendien een kortere levensduur hebben. Batterijen met de aanduidingen LR en AG dienen vermeden te worden. Praktische tip: Aangezien de code vaak zeer klein is, kunt u een foto maken met uw smartphone en deze vergroten om het juiste nummer te achterhalen.

Vervangen wij ook de SR416W batterij van uw horloge?

Wordt de SR416W batterij van uw horloge door ons vervangen? Dit is helaas niet het geval. De verscheidenheid aan horloges vereist diverse methoden voor het openen, waarvoor gespecialiseerd gereedschap benodigd is. Daarnaast zijn veel horloges waterbestendig en vereisen ze een nieuwe afdichting. Indien u de SR416W batterij wilt laten vervangen, raden we aan om naar een erkende juwelier te gaan, aangezien zij de benodigde expertise en ervaring bezitten voor deze specifieke knoopcel.

Hoe lang gaat de SR416W batterij mee?

De levensduur van de SR416W batterij wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals het type horloge en het aantal geactiveerde functies. Horlogebatterijen met zilveroxide vertonen een zeer geleidelijke ontladingscurve, wat betekent dat de SR416W batterij slechts minimaal spanning verliest tijdens gebruik. Bij veelvuldig gebruik van functies zoals verlichting zal de batterij sneller ontladen. In het geval van afwezige functies zal de lading langer behouden blijven. Bij horloges met meerdere batterijen kan het voorkomen dat het uurwerk blijft werken terwijl specifieke functies niet meer operationeel zijn. Indien het horloge niet wordt gedragen, is het raadzaam om het stil te zetten indien mogelijk. Maak uw bestelling compleet met een lithium CR2 batterij, MN27 batterijCR1/3N batterij of een LR1 batterij.

SR416W batterij kopen? Batterijenstunter.be voor al uw batterijen.